Gdje ima dima...

Pala ispitivanja: Istražuju se izborne prevare u Mostaru

Još početkom siječnja u Županijskom tužiteljstvu HNŽ Mostar je formirano osam predmeta vezano za izborni proces u BiH.
Vijesti / Politika | 01. 07. 2021. u 14:57 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije postupa u dva pojedinačna Zahtjeva Županijskog tužiteljstva HNŽ-a - Mostar vezano za vršenje potrebnih provjera zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela "Prevara pri glasovanju" iz člana 196. KZ FBiH na području općine Neum i Stolac u odnosu na  izborni proces u navedenim općinama koji je održan 2020. godine, potvrđeno je za Bljesak.info iz ove policijske agencije.

''Vezano za tužilački zahtjev koji se odnosi na vršenje potrebnih provjera izbornog procesa na području općine Neum, obavještavamo Vas da je isti realiziran, te je dana 28.4.2021. godine istom dostavljen Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama sa prikupljenom dokumentacijom. Što se tiče vršenja potrebnih provjera u odnosu na izborni proces na području općine Stolac, u  tijeku je prikupljanje potrebne dokumentacije koja će se analizirati i dostaviti Tužiteljstvu'', potvrđeno je iz FUP-a za Bljesak.info.

No, neslužbeno doznajemo kako se vode i istrage vezane za izborne prevare u Mostaru te da su neke aktere djelatnici FUP-a već ispitali.

Naime, još početkom siječnja u Županijskom tužiteljstvu HNŽ Mostar je formirano osam predmeta vezano za izborni proces u BiH.

Navedeno je tada kako Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u jednom formiranom predmetu postupa po tri zaprimljene kaznene prijave istovjetnog sadržaja i to od HNS-a BiH, GO HDZ-a BiH Mostar i MUP-a HNŽ, te je od nadležnog MUP-a HNŽ, odnosno policijske agencije, zatražilo provjeru navoda kaznenih prijava u cilju utvrđivanja osnova sumnje o eventualnom postojanju kaznenih djela, odnosno njihovih počinitelja, kao što je to uobičajena praksa i u svim drugim slučajevima.

Sredinom veljače su pak Marin Bago, Maja Roso Popovac, Husein Oručević i Amela Kreso podnijeli su kaznene prijave Tužiteljstvu HNŽ-a zbog sumnje na izbornu krađu na proteklim lokalnim izborima u Mostaru rekavši kako barem ''desetak vijećnika ne bi trebalo biti u Gradskom vijeću''.

Kopirati
Drag cursor here to close