Izborni zakon

Otkazan sastanak sa strancima; Amerika sjela s SDP-om

Na sastancima sudjeluju predstavnici stranaka koji su u njima zaduženi za izmjene Izbornog zakona BiH.
Vijesti / Politika | 10. 01. 2018. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkazan je današnji sastanak predstavnika Delegacije Europske komisije, Veleposlanstva SAD-a i Misije OSCE-a u BiH s članovima političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH na kojem je trebalo biti razgovarano o izmjenama Izbornog zakona, rečeno je Srni iz Misije OSCE-a u BiH.

Iz Misije OESC-a nisu mogli reći razloge otkazivanja sastanka, naglašavajući da oni nisu njegov organizator.

Istaknuto je kako ovo nije prvi sastanak, nego da su i ranije održavani, te da su zatvoreni za javnost.

Na sastancima sudjeluju predstavnici stranaka koji su u njima zaduženi za izmjene Izbornog zakona BiH.

Trenutno su u parlamentarnoj proceduri dva prijedloga izmjena Izbornog zakona, prijedlog izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda BiH koji je dobio većinu glasova u ovom domu, te prijedlog izaslanika SDA u Zastupničkom domu.

No, iz SDP-a BiH je priopćeno kako je izaslanstvo američkog veleposlanstva, koje je predvodila veleposlanica SAD-a Maureen Cormack, posjetili su SDP BiH, gdje je održan sastanak s izaslanstvom Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Nerminom Nikšićem.

''Između ostalog, tema sastanka bila je aktuaalna politička situacija u našoj zemlji, s posebnim osvrtom na prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije BiH, koji su zajednički predali u parlamentarnu proceduru SDP BiH i Demokratska fronta. Govoreći o izmjenama izbornog zakonodavstva, predstavnici SDP-a naveli su kako se radi o odbrani temeljnih vrijednosti na kojima SDP želi da bude ustrojena Bosna i Hercegovina. Stav SDP-a jeste da je jedino moguće i ispravno uspostaviti sustav u kojem se svi bh. građani mogu kandidovati za svaku poziciju i u kojem svi bh. građani mogu glasati za sve kandidate'', navodi se iz SDP-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close