Trzavice

Osmorka traži rješenje u Konjicu

Vijesti / Politika | 03. 01. 2023. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranke Osmorke trebale bi u srijedu održati sastanak u Konjicu nakon što su predsjednici NES-a i Stranke za BiH najavili kako će napustiti vlast jer se ne reagira na poteze Milorada Dodika oko zakona o državnoj imovini.

Potvrdio je to televiziji N1 državni zastupnik Zlatko Miletić navodeći kako, ''doduše neformalno'', zna ''iz više izvora da će do susreta Osmorke doći sutra u 11 sati, navodno u Konjicu''.

''Tu će se razgovarati o svim problemima. Ja mislim da sve što se dešava trenutno u BiH nije dobro, da ove smjernice i načela nisu potpisani u tom smislu da bi Dodik radio ovo što radi u nekoliko zadnjih dana, mislim da to nije dobro ni za Osmorku niti za bilo koga u BiH. Zaista, Osmorka u tom smislu treba sjesti, preispitati svoje mjesto i ulogu u svemu ovome, donijeti odluke da vidimo kako, na koji način, šta trebamo činiti i da li možemo Dodika urazumiti'', rekao je za N1 državni zastupnik Zlatko Miletić.

U protivnom, svako u skladu sa svojom savješću treba da postupi kako misli da je najbolje, dodao je.

''Sporazum koji je potpisan ne treba nama da služi da jedni drugima kopamo oči, već da bude izraz kompromisa u BiH, isto kako on (Dodik op.a.) postavlja određene političke ciljeve, tako ja imam pravo da izađem sa dijametralno drugačijim političkim ciljem i da ja vidim BiH kako ja želim da je vidim. Ako bude svako to radio sa svog aspekta nikad se o bilo čemu nećemo dogovoriti'', naveo je Miletić.

Kopirati
Drag cursor here to close