Bivši dopredsjedavajući Doma naroda

Optužen - Vozio auto stranke, prijavio ga kao privatni a nije imao položen vozački

Optužen bivši dopredsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta
Vijesti / Politika | 11. 11. 2022. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Kantona Sarajevo protiv Jasenka Tufekčića, bivšeg delegata i dopredsjedavajućeg Doma naroda Federalnog parlamenta zbog kaznenih djela prevara u službi i krivotvorenje službene isprave, prenosi RadioSarajevo

Tufekčić se tereti da je od srpnja 2011. do travnja 2017. godine dok je bio izaslanik ali i dopredsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta podnio 355 naloga za službeno putovanje u koje je upisivao neistinite podatke.

Pročitajte još

"Dakle, koristio je službeni automobil svoje političke stranke, a u naloge za službeno putovanje upisivao je da dolazi osobnim automobilom, iako u vlasništvu nije imao svoj automobil, niti položen vozački ispit", priopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo.

Iako je optuženi imao pravo na korištenje službenog automobila Doma naroda, to je odbio, jer u tom slučaju ne bio imao mogućnost naplate troškova prijevoza. Tako je koristio automobil stranke i za putne naloge koje je podnio parlamentu isplaćeno mu je oko 40 tisuća maraka, u kojem iznosu je oštećen proračun Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close