New York

Optužbe savjetnika: Alkalaj izvršio državni udar

"To je isto kao da vam je netko rekao da je poštovanje Svetog pisma, odnosno Biblije, kršenje kršćanske religije", rekao je Kovačević...
Vijesti / Politika | 12. 05. 2022. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da su Daytonski sporazum i Ustav BiH u potpunosti porušeni, jer je veleposlanik BiH u UN Sven Alakaj odbio Vijeću sigurnosti UN-a proslijedi notu predsjedatelja Vijeća ministara Zorana Tegeltije, što je ''eklatantan primjer državnog udara''.

"Zamislite da veleposlanik Srbije u UN odbije da proslijedi notu predsjednika Vlade Srbije ili predsjednika Srbije, ili da veleposlanik Njemačke odbije da proslijedi notu kancelara. To bi se, naravno, smatralo državnim udarom i to bi bila automatska smjena", rekao je Kovačević.

Naglasio je kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otišao u New York bez usuglašene izjave u Predsjedništvu BiH, a da je "nesretni lažni car Schmidt mali" tamo rekao da je "poštovanje i insistiranje na izvornom Daytonu kršenje Ustava BiH".

"To je isto kao da vam je netko rekao da je poštovanje Svetog pisma, odnosno Biblije, kršenje kršćanske religije", rekao je Kovačević za Televiziju Pink.

Kopirati
Drag cursor here to close