Fali Srba

Opsenica zanoćio kao Hrvat i takav se probudio

'' SIP je, bojim se, instruiran da pogriješi. Tko stoji iza toga, pravo je pitanje'', rekao je za Dnevni avaz Opsenica.
Vijesti / Politika | 31. 10. 2018. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon informacija o tome da je izravno dobio mandat u Zastupnički dom Federacije BiH dobio Goran Opsenica, koji se izjasnio kao Hrvat, a kojeg su u Središnjem izbornom povjerenstvu kasnije proglasili Srbinom, pojedini mediji iskoristili su njegovo pojavljivanje za govornicom Skupštine HNŽ-a u dresu bh. nogometne reprezentacije te naveli da je ''zanoćio kao pripadnik hrvatskog, a pobudio se kao pripadnik srpskog naroda''.


''Ja i večeras kanim zanoćiti kao Hrvat, a takav ću se, van svake sumnje, ujutro i probuditi. SIP je, bojim se, instruiran da pogriješi. Tko stoji iza toga, pravo je pitanje'', rekao je za Dnevni avaz Opsenica.

Sarajevske novine navode kako je SIP unio potpuno pomutnju u proces imenovanja nedostajućih zastupnika iz reda srpskog naroda u Zastupnički dom FBiH.

Oni su u odluci o dodjeli mandata Miomirki Melank naveli da su 22. listopada utvrdili da u tom domu nedostaju dva zastupnika iz reda srpskog naroda. Avaz navodi da je, kada se pogleda ta odluka, vidljivo da je prije devet dana SIP tvrdio da nedostaju tri zastupnika iz tog naroda. Sada SIP tvrdi da je kvota propisana Ustavom FBiH u Zastupničkom domu, kada su svi narodi u pitanju, popunjena.

No, na upit novinara Avaza tko su preostala tri zastupnika iz reda srpskog naroda, nije stigao odgovor.

''Neslužbene informacije govore da su oni, osim Melank, Mira Grgić. (SDP), Mile Atlagić (SDP) i Goran Opsenica (HDZ BiH)'', piše Avaz.

Sarajevske novine dodaju kako je najviše reakcija izazvala informacija da je Opsenica, inače još aktualni ministar u Vladi HNŽ-a, iz reda hrvatskog naroda odlukom SIP-a kao zastupnik postao Srbin.

''Ovaj slučaj posljednji je u nizu koji podgrijava sumnje u regularnost izbornog procesa u BiH koji danima prate priče o izbornoj, ali i postizbornoj krađi'', objavio je Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close