Potvrdio Šarović

Opozicija u RS očekuje ponavljanje izbora na većem broju biračkih mjesta

Vijesti / Politika | 21. 10. 2022. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je u Istočnom Sarajevu da su izborne prijevare od strane vlasti u RS-u masovne, te da opozicija očekuje ponavljanje izbora na većem broju biračkih mjesta.

Na press-konferenciji predstavnika opozicijskih stranaka Šarović je istaknuo da su na osnovu prebrojane trećina glasova utvrđene brojne manipulacije izbornom voljom građana.

''Izborna volja građana ne treba biti talac nikakvih rokova. Ako treba da se prebrojava još mjesec dana mi smatramo da je to prioritet i suštinski važno. Nakon utvrđivanja manipulacija za nivo predsjednika, očekujemo da će biti stvoreni uvjeti za ponovno prebrojavanje za ostale razine'', rekao je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović naveo je da se u RS-u dogodila brutalna krađa u režiji vladajuće stranke i koalicije, koji sada prizivaju sukobe da bi to prikrili.

''Na kraju ovog procesa Republika Srpska će biti jača, a mi nećemo odustati. Važno je da vladajuća koalicija prestane prizivati sukobe, nemire i tenzije'', naglasio je Borenović.

Kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić kazala je da je za širenje panike među građanima odgovorna aktualna vlast i da su do svega toga doveli oni koji su krali na izborima, a ne oni koji žele istinu.

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović poručio je da ni jedan režim nije opstao na silu, pa neće ni aktualni.

Kopirati
Drag cursor here to close