Po svom

Oporba nije došla – Stevandić najavio da će Izborni zakon RS biti najbolji

Stevandić je naveo da predstavnici parlamentarnih stranaka trenutno analiziraju radnu verziju teksta izbornog zakona Republike Srpske.
Vijesti / Politika | 08. 01. 2024. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici stranaka oporbe u republici Srpskoj nisu došli na sastanak stranaka o izbornom zakonu Republike Srpske.

Sastanak je zakazao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić koji je odmah na početku imao raspravu s Nenadom Nešićem (DNS), koji je imao zamjerke na upućene pozive pojedincima.

Stevandić je rekao kako je ustavna osnova za donošenje izbornog zakona Republike Srpske nesporna i da će to biti najbolji izborni zakon u BiH, jer je predviđena digitalna kontrola glasanja.

Nakon sastanka s predstavnicima parlamentarnih stranaka s sjedištem u Srpskoj o izbornom zakonu Republike Srpske, rekao je kako ''oni koji su prisustvovali sastanku poštuju institucije za razliku od onih koji nisu prisustvovali, što znači da djeluju sa pozicije Christiana Schmidta i nametanja zakona''.

Stevandić je naveo da predstavnici parlamentarnih stranaka trenutno analiziraju radnu verziju teksta izbornog zakona Republike Srpske.

Sastanku u Narodnoj skupštini Republike Srpske prisustvovali su ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović i ministrica uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, kao i glavna tajnica  predsjednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, predsjednik DNS-a Nenad Nešić, predsjednik SPS-a Goran Selak, potpredsjednik Socijalističke partije Srđan Todorović, glavni tajnik DEMOS-a Boran Bosančić, kao i član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević.

Kopirati
Drag cursor here to close