Čampara upozorava

Opći izbori 2018. godine još nisu gotovi

Čampara je u dopisu naveo kako Središnje izborno BiH u pravnom smislu ne može konstatirati da su Opći izbori 2018. godine završeni sve dok se ne imenuju predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH.
Vijesti / Politika | 02. 02. 2021. u 09:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Iako od samih izbora 2018. godine javno ukazujem na nužnost implementacije izbornih rezultata, kao izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH ne mogu ignorirati činjenicu da je Parlament Federacije BiH izravno odgovoran što se ni u veljači 2021. godine ne može konstatirati da su Opći izbori 2018. godine završeni", kazao je dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Aljoša Čampara.

Čampara je u dopisu naveo kako Središnje izborno BiH u pravnom smislu ne može konstatirati da su Opći izbori 2018. godine završeni sve dok se ne imenuju predsjednik i potpredsjednici FBiH te da izravnu odgovornost za suspenziju izborne volje građana BiH u ovom slučaju snosi Parlament FBiH.

Zatražio je da se što prije dostave imena kandidata za predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH te podsjetio kako su svi izaslanici u Domu naroda Parlamenta FBiH, nakon verifikacije mandata, potpisali zakletvu kojom su se obvezali da će povjerenu dužnost obavljati savjesno te se pridržavati Ustava BiH i Ustava FBiH.

"Cijeneći da postoje opravdani razlozi za što skorijim pokretanjem procedure izbora predsjednika i potpredsjednika FBiH, a nakon toga i novog saziva Vlade FBiH, ljubazno vas molim da u najkraćem mogućem roku dostavite imena kandidata za predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH", piše u dopisu koji potpisuje Čampara.

Kopirati
Drag cursor here to close