O sukobu sa Zvizdićem

Čampara: Izetbegović je nervozan, a ne mudar

Govoreći o istupu Izetbegovića, koji se "obrušio" na Zvizdića zbog izjava koje je dao medijima, Čampara kaže da je očigledno da je u Izetbegovićevom nastupu bilo određenih djelova nervoze.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2020. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ljoša Čampara, zastupnik u Skupštini KS, federalni ministar policije i donedavni član SDA, govorio je danas za "Avaz" o otvorenom sukobu između Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića, ali i izbornom debaklu ove stranke, prijetnjama koje su upućuju pojedinim članovima stranke koji ne misle onako kako misli vrh i pojedinci.

Govoreći o istupu Izetbegovića, koji se "obrušio" na Zvizdića zbog izjava koje je dao medijima, Čampara kaže da je očigledno da je u Izetbegovićevom nastupu bilo određenih djelova nervoze.

''Nisam navikao na onakav vidi komuniciranja ali rezultati koje je SDA doživjela u KS, ali i u cijeloj državi su razumljivi i i evidentan su razlog te nervoze. Naravno, mi smo ranije upozoravali šta će se desiiti, ali vrh SDA, točnije pojedinci nisu htjeli da pogledaju istini u oči. Govorili smo da se dovode ljudi koji samo klimaju glavom, koji su neobrazovani, i koji ne mogu odgovoriti zadatku. Mnoge afere su se također gurale pod tepih i ne može se reći da nisu dobro iskomunicirane. To su sve stvari koje su dovele do brutalnog izbornog rezultata'', kaže Čampara.

On tvrdi da je SDA nije doživjela poraz samo u KS, kako se to navodi, nego u cijelo državi, od Travnika, Zenice, Tuzle, Goražda...

''Ako se i dalje nastave stvari gurati pod tepih, da se neke stvari u SDA, ali i općenito, ne mogu otvoreno govoriti, mislim da odlazimo u jedan totalitarni sistem gdje je sve privatizirano. Ovdje se od stranke pravi društvo jednog ili dva lica, tako da su to te negativnosti.Osim toga, veliko je nezadovoljstvo u SDA. Te prijetnje koje se upućuju Zvizdiću, i ja sam to doživljavao i prošao. No one su znak slabosti, a ne znak mudrosti. Niko se više nikoga ne boji, prošla su ta vremena'', kaže Čampara.

Na pitanje može li se desiti neka vrsta revanšizma prema Zvizdiću, Čampara kaže da je Adil Osmanović  danas za  "Avaz" potvrdio da je o ovim stvarima bilo govora na Kolegiju i da je Zvizdić na kolegiju govorio o tome.

''Zvizdića samo Kongres može sankcionirati. On je izabran između 20 kandidata za potpredsjednik, a Bakir Izetbegović aklamacijom za predsjednika i nije imao protukandidata, a obojicu je izabrao Kongres'', kaže Čampara.

Kopirati
Drag cursor here to close