Čanak

Opasno za BiH a i za SDA

Kako se navodi u dopisu kojeg potpisuje Dane Čanković, Glavni odbor SDA, u svojim zaključcima, smatra da je jedini i isključivi krivac za krizu oko formiranja vlasti Milorad Dodik.
Vijesti / Politika | 09. 09. 2019. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zaključci Glavnog odbora SDA vrlo opasni i štetni prije svega za Daytonsku BiH, ali i za samu SDA. Ako ta stranka i njezin predsjednik Bakir Izetbegović žele mir i napredak na ovim prostorima, onda trebaju što prije odustati od rušenja Daytonske BiH i pokušaja diskvalifikacije srpskih legitimno izabranih političkih snaga'', objavio je Srbski narodni pokret - Izbor je naš.

Pročitajte još

Kako se navodi u dopisu kojeg potpisuje Dane Čanković, Glavni odbor SDA, u svojim zaključcima, smatra da je jedini i isključivi krivac za krizu oko formiranja vlasti Milorad Dodik, te da je potrebno omogućiti slanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) u sjedište NATO-a.

''Očigledno, da Dodik, poštujući rezoluciju NS RS o vojnoj neutralnosti, hrabro se suprotstavlja ulasku BiH u NATO. Zato Amerikanci i Englezi, koji BiH po svaku cijenu žele da vide u NATO, djeluju prema SDA i Bakiru Izetbegoviću, kako bi ovi Milorada Dodika predstavili kao remetilačkog faktora i odgovornog za krizu u BiH, tražeći od OHR i Visokog predstavnika da ga uklone iz Predsjedništva BiH'', navodi se.

Dodaje se kako je moguće da će specijalni američki izaslanik Matthew Palmer, kao i veleposlanstva SAD-a i Velike Britanije tražiti od Visokog predstavnika da koristi tzv. Bonnske ovlasti.

''Visoki predstavnik Valentin Inzko svjestan je da su Bonska ovlaštenja nelegitimna, ostvarena pravnim nasiljem, te da u ovim okolnostima, najvjerojatnije neće posezati za njima. To ga može dovesti u situaciju da bude smijenjen'', navodi Pokret.

Kopirati
Drag cursor here to close