Zahtjev odbijen

OHR-u ponovo nije dozvoljeno da prisustvuje sjednici NSRS

Zahtjev predstavnika OHR da prisustvuje sjednici odbijen je na Kolegijumu NSRS s pet suzdržanih i tri glasa za.
Vijesti / Politika | 14. 12. 2021. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske nije odobrio prisustvo na posebnoj sjednici Skupštine predstavnicima OHR-a, rekao je podpredsjednik parlamenta Srpske Denis Šulić, prenosi N1.

Šulić je nakon održanog Kolegijuma izjavio da su iz Ureda Američkog veleposlanstva, EU i OHR tražili da prisustvuju sjednici. Odobreno je prisustvo predstavnika Ureda Američkog veleposlanstva i EU.

Zahtjev predstavnika OHR da prisustvuje sjednici odbijen je na Kolegijumu NSRS s pet suzdržanih i tri glasa za.

''Ostajem pri stavu da ne treba odobriti prisustvo OHR-a sjednici parlamenta Republike Srpske zato što visoki predstavnik nije legitimno izabran i samim tim ni OHR nema pravo prisustva sjednici'', rekao je Šulić.

Na Kolegijumu je dogovoreno da slijedi glasanje nakon završetka rasprave o točkama 1. i 2. Na sjednici će se obratiti predstavnici Unije udruženja poslodavaca i Saveza sindikata Republike Srpske.

Narodni zastupnici na današnjoj posebnoj sjednici treba da raspravljaju o prijedlogu proračuna za sljededću godinu, programu ekonomskih mjera i setu zakona o rasterećenju gospodarstva u Republici Srpskoj, javlja RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close