Stanje u BiH

OHR: Moramo gledati u budućnosti zasnovanoj na istini, pravdi i pomirenju

''Nakon presuda Mladiću, Prliću i ostalima, moramo gledati u budućnost a ona mora biti zasnovana na istini, pravdi i pomirenju'', naveli su iz OHR-a.
Vijesti / Politika | 06. 12. 2017. u 17:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ureda visokog predstavnika u BiH, povodom nedavnih komentara pojedinih političara da bi se visoki predstavnik trebao ispričati zbog izjave koju je prije nekoliko mjeseci dao o NDH i RS, Feni je rečeno da je visoki predstavnik prije nekoliko mjeseci detaljno objasnio svoju izjavu i izrazio žaljenje zbog činjenice da je ona pogrešno citirana, a potom i pogrešno protumačena.

Iz OHR-a je pojašnjeno da je visoki predstavnik u originalnoj izjavi jasno kazao da takvi datumi ne bi trebali biti obilježavani te da „nitko niti ne razmišlja“ da to učini kako su to neki tvrdili.

''Također, visoki predstavnik nije imao namjeru da bilo koga uvrijedi. Bez obzira, on upućuje svoje žaljenje onima koji su mogli biti povrijeđeni zbog njegove pogrešno interpretirane izjave. On ja tada također rekao, a želi ponoviti i danas, da nakon presuda Mladiću, Prliću i ostalima, moramo gledati u budućnost a ona mora biti zasnovana na istini, pravdi i pomirenju'', naveli su iz OHR-a na upit Fene za komentar.

Kopirati
Drag cursor here to close