Izbori

Održan predizborni skup SDA u Konjicu

U Konjicu su predstavljeni kandidati za predstojeće Opće izbore 2022. godine, te napravljen osvrt na realizirane projekte na području HNK.
Vijesti / Politika | 30. 09. 2022. u 12:37 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjajnoj atmosferi Kantonalna organizacija Stranke demokratske akcije Hercegovačko-neretvanskog kantona održala je predizborni skup u sportskoj dvorani u Konjicu na kojem su predstavljeni ciljevi SDA obuhvaćeni Izbornom platformom, predstavljeni kandidati za predstojeće Opće izbore 2022. godine, te napravljen osvrt na realizirane projekte na području HNK.

Prije početka skupa rukovodstvo, članovi i simpatizeri SDA položili su cvijeće na Centralnom spomen obilježju na Trgu državnosti „Alija Izetbegović“ i šetnjom kroz grad došli na održavanje centralnog skupa.

PR  / Održan predizborni skup SDA u Konjicu

Uputivši dobrodošlicu, prisutnima se u ime domaćina obratila Sabina Turak i zahvalila sugrađanima na velikom odzivu. U svom izlaganju osvrnula se na važnost izlaska na predstojeće izbore i davanju podršake SDA.

„U ovim historijskim momentima za Bosnu i Hercegovinu treba nam jedinstvo, jer nas dijele. Također, potrebna nam je snaga, a ta snaga ste vi. Snaga koja je izborila slobodu i koja zna čuvati tekovine naše domovine. Na listama SDA se nalaze mladi i obrazovani ljudi koji su spoj mladosti i iskustva i koji će čestito i vrijedno raditi u ime svih građana Bosne i Hercegovine. Budimo odgovorni, iskoristimo svoje biračko pravo i glasajmo za predsjednika, gospodina Izetbegovića i kandidate SDA“, kazala je Turak.+


Nakon predstavljanja kandidata za Skupštinu HNK, prisutnima se obratila nositeljica liste Irma Memidžan koja se osvrnula na postignute rezultate i realizirane projekte u proteklom mandatu.

PR  / Održan predizborni skup SDA u Konjicu

„Obezbijedili smo konstitutivnost svih naroda kroz izmjenu Ustava HNK, usvojili smo zakone iz oblasti poljoprivrede i sigurnosti, turizma, socijalne i zdravstvene zaštite, obnavljali smo škole, puteve, mostove, obezbijedili smo stipendije svim studentima, finansijski smo pomogli mlade naučnike, obezbijedili smo besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola i još mnogo toga. Ono što ćemo obećati jeste da ćemo još jače raditi na viziji razvoja HNK, unaprijedit ćemo obrazovanje kroz modernizaciju nastavnih planova i programa, radit ćemo na zdravstvenoj zaštiti, jačanju poljoprivrednih, privrednih, turističkih resursa. Zato vas pozivamo da izađete na Izbore i date glas lideru Bakir Izetbegović i snažnoj SDA“, kazala je Memidžan.

U ime kandidata na listi za Parlament Federacije BiH obratio se nosilac liste Edin Mušić koji je istakao da je SDA u protekom periodu relizirala generacijske projekte na području Kantona i FBiH i da će u tom smjeru raditi i dalje.

PR  / Održan predizborni skup SDA u Konjicu

„Odvažno, odmjereno i odgovorno, to je deviza našeg stranačkog rada i našeg bitisanja na političkom prostoru BiH. Riješili smo mnoga važna politička pitanja. Ustabili smo mnoge državne parametre, kao što je npr. penzioni sistem, izgradili strateški put Neum-Stolac, vjetropark na Podveležju, rekonstruisali tunele Jasen i Crnaju, most 'Bitka za ranjenike na Neretvi' i most u Ostrošcu, rekonstruisali smo i utoplili škole, bolnice, domove zdravlja, radimo na dionici puta Sarajevo-Konjic, mostu u Počitelju i planiramo tako nastaviti i dalje. Obrazovanje, zdravstvo, mala privreda, poljoprivreda, turizam, digitalizacija i unapređenje uprave između ostalog su naši prioriteti za naredni period. Kako bi sve realizirali potrebna nam je vaša jaka podrška. Zato vas pozivam vas da bez kalkulacije i dileme podržite Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH i da podržite SDA, jer nakon svih skupova koje smo imali na prostoru BiH i u našem Kantonu mogu reći da miriše naša pobjeda“, istakao je Mušić.

Šerif Špago, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH naglasio je da će nakon velike pobjede kandidati SDA raditi još jače i snažnije, a sve u cilju stavarnja prosperitetne BiH.

PR  / Održan predizborni skup SDA u Konjicu

„Proteklih nešto manje od 30 dana obišli smo svaku ulicu, mahalu, naselje u našem Kantonu, prezentovali građanima koje smo projekte uradili, koji su u fazi realizacije i koji su planovi za naredni period. Povjerenje koje nam pružaju građani BiH temelji se na njihovim patriotskim osjećanjima prije svega na očuvanju cjelovitosti BiH, njenog suvereniteta i integriteta, očuvanju bošnjačkog identiteta i njihovoj ubjeđenosti da aktualnim globalnim geostrateškim kretanjima samo SDA ima taj kapacitet da gradi zemlju iznutra i izvana. U ovom mandatu će se dešavati ključne stvari po našu domovinu. Te procese od aktualnih kandidata može voditi samo predsjednik Izetbegović. Pod njegovim patronatom smo došli pred vrata NATO saveza usvajajući program reformi koji je posljednja stepenica za prijem u članstvo NATO-a. Pod njegovim rukovodstvom SDA je apelacijama prema Ustavnom sudu zaštitila državnu imovinu, poljoprivredno i šumsko zeljište u RS-u i još mnogo toga. Otvoreno, bez straha i kalkulacije iznosi stavove vezana za moguća ugrožavanja teritorijlne cjelovitosti i suvereniteta BiH. Izađimo na izbore 2. oktobra i dajmo podršku Bakiru Izetbegoviću jer je to podrška sigurnoj i stabilnoj BiH“, nagalsio je Špago.

Na samom kraju predizbornog skupa prisutne je pozdravio gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić koji je pozvao svoje sugrađane da svoj glas bez dilema daju predsjedniku Izetbegoviću.

PR  / Održan predizborni skup SDA u Konjicu

„Svjedoci smo da planski hoće da učine da bošnjački narod ne bude politički faktor. Ovi nadolazeći izbori su sudbonosni i historijki pogotovo za nas Bošnjake u BiH. Na svim sastancima i pregovornima vezanim za izbore u Mostaru, za Izborni zakon, za sudbinu nas Hercegovaca, predsjednik Izetbegović je ponavaljao isto: 'Bakir Izetbegović će zauzeti i braniti onaj stav koji vi Bošnjaci iz Hercegovine predstavite da je najbolji za vas i nikakvi pritisci ga promijeniti neće'. Ima li bolje pozivnice za one kod kojih postoji bilo kakva dilema, ima li bolje pozivnice da daju glas za sigurnu, snažu BiH, da daju glas za Bakira Izetbegovića“, istakao je Ćatić.

Kopirati
Drag cursor here to close