Potvrda kvalitetnog rada

Održan predizborni skup SDA u Jablanici: Još jače i snažnije radit ćemo za budućnost i perspektivnost HNK i Bosne i Hercegovine

Vijesti / Politika | 29. 09. 2022. u 15:35 Plaćeni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj sali Muzeja "Bitka za ranjenike na Neretvi" u Jablanici održan je centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije za ovu općinu na kojem su predstavljeni naredni ciljevi i kandidati za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Općinske organizacije SDA Jablanica i kandidat na listi za Skupštinu HNK Kemal Muratović na otvaranju centralnog skupa zahvalio se sugrađanima na velikom odzivu, navodeći kako je to potvrda kvalitetnog rada SDA u Jablanici, odnosa koju je SDA izgradila sa ljudima i dugogodišnjeg povjerenja i međusobnog poštovanja.

Foto: PR / Održan predizborni skup SDA u Jablanici: Još jače i snažnije radit ćemo za budućnost i perspektivnost HNK i Bosne i Hercegovine

Muratović je posebne pozdrave uputio svom prethodniku ministru Teletoviću koji je zbog bolesti bio spriječen prisustvovati ovom značajnom događaju. Govoreći o stanju u svojoj lokalnoj sredini, Muratović je prezentirao projekte koju su kadrovi SDA iz Jablanice u saradnji sa stranačkim kolegama iz kantona i federacije realizirali u posljednjem mandatu u Jablanici.

Ukupno realizirane investicije sa viših nivoa vlasti u ovoj općini iznose 4,8 miliona KM i značajno su uticale na poboljšanje kvalitete života jablaničana u svim segmentima. Sa druge strane aktuelni načelnik SDP-a i njegove stranačke kolege, prema riječima Muratovića muči se sa kreiranjem budžeta i osnovnim matematičkim funkcijama, obmanjuju građane nerealnim obećanjima i troše resursi koje nemaju nikakav značaj za lokalnu zajednicu, kao i njegove kolege na ostalim nivoima vlasti. Zbog navedenog, ukazao je na značaj izbora i glasanja za SDA i njene kandidate koji su garant daljeg razvoja BiH.

Foto: PR / Održan predizborni skup SDA u Jablanici: Još jače i snažnije radit ćemo za budućnost i perspektivnost HNK i Bosne i Hercegovine

"Prilikom izbora za člana Predsjedništva BiH ne smijete imati dileme, Bakir Izetbegović bez dileme. Budite praktični i ekonomični jer možete uticati na smanjenje troškova rada predsjedništva ukoliko izaberete sigurno i pametno. Jer troškovi za angažman prevodica engleskog jezika neće biti stavka u kabinetu Bakira Izetbegovića“, poručio je Muratović.

Nakon obraćanja domaćina predstavljeni su kandidati za Skupštinu HNK u ime kojih se obratila nositeljica liste, Irma Memidžan. U svom izlaganju Memidžan se osvrnula na dosadašnje projekte koji su urađeni na nivou Kantona.

"Sa 8 zastupnika, koliko je Stranka demokratske akcije imala, od ukupno 30, uspjeli smo uraditi mnogo toga. Usvojili smo Zakon iz oblasti turizma, zakone o boračkoj populaciji, poboljšani su uslovi u obrazovanju, modernizovale su se zdravstvene ustanove. Sve je to uradio tim Stranke demokratske akcije. Kandidatske liste Stranke demokratske akcije čine najkvalitetnije i najobrazovanije osobe. Ono što mogu obećati jeste da ćemo snažno raditi na unapređenju obrazovanja kroz modernizaciju nastavnih planova i programa, na usklađivanju obrazovanja sa tržištem rada, za bolju zdravstvenu zaštitu i izgradnji evropskog ambijenta za mlade, za jačanje poljoprivrednih, privrednih, turističkih resursa", kazala je Memidžan.

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK i nosilac liste za Parlament Federacije BiH Edin Mušić istakao je kako je Stranka demokratske akcije u proteklom periodu dala odgovore na vrlo važnija politička pitanja i osvrnuo se na neke od mnogobrojnih realiziranih projekata.

"Vrlo pažljivo i odgovorno izdvojili smo skoro 100 miliona KM i spojili put između Stoca i Neuma. Najveći pojedinačni investicioni projekat u Hercegovini realizovan je na platou Podveležja, gdje je napravljena prva vjetroelektrana, a za koju je uloženo preko 160 miliona KM, rekonstruisali smo i zgradu Skupštine HNK, utoplili i obnovili mnoge objekte", istakao je Mušić i poslao poruku da Bošnjaci moraju glasati bez dilema.

"Glasajmo za predsjednika, gospodina Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH, za Stranku demokratske akcije i njene kandidate", dodao je Mušić.

Nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH Šerif Špago istakao je da će nakon pobjede na izborima zastupnici i delegati Stranke demokratske akacije na čelu s predsjednikom Izetbegovićem u Predsjedništvu BiH stvarati stabilnost i napredak naše domovine.

"Kada je riječ o višim nivoima vlasti ono što je plan SDA je da nakon pobjede na Izborima odmah počnemo raditi i da zajedno sa probosanskim političkim opcijama radimo na pitanjima koja su od interesa svih građana, a prije svega na ispunjavanju uslova za članstvo u NATO i dobivanje kandidatskog statusa u EU, ali i povećanje plata, penzija, novih zapošljavanja. Zato SDA treba 350.000 glasova“, istakao je Špago i pozvao građane da svoj glas daju predsjedniku Izetbegoviću, jedinom kandidatu koji može voditi državu BiH.

Gost na skupu bio je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Selmo Cikotić koji je kazao da je SDA svojim dugogodišnjim djelovanjem pokazala da je najorganizovanija, najautentičnija, najodgovornija i najefikasnija stranka u političkom životu i funkacionisanju institucija BiH.

„Stranka demokratske akcije rješavajući međunarodni okvir i unutrašnje procese pokazala je kako se vodi računa o svojoj državi, a njen lider Bakir Izetbegović je čovjek koji iza sebe ima veliki broj dobivenih bitaka. Zato će BiH će biti stabilna sa Strankom demokratske akcije na čelu probosanskog fronta. SDA ima mudrosti, ima iskustva i sposobnost da okuplja, da mobiliše i integriše sve probosanske i sve patriotske snage. SDA će to uraditi i nakon 2. oktobra. Kada dobijemo najveći stepen povjerenja naših građana dobit ćemo i novi nivo odgovornosti da još jače i snažnije radimo za budućnost i perspektivnost BiH“, rekao i ministar Cikotić.

Kopirati
Drag cursor here to close