Musala

U Mostaru skup podrške Dudakoviću

U Mostaru je održan skup podrške generalu Atifu Dudakoviću
Vijesti / Flash | 30. 04. 2018. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dnevni avaz / Skup potpore na Musali

U organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih udruženja Hercegovačko-neretvanske županije, danas je na Trgu Musala u Mostaru organiziran skup podrške generalu Atifu Dudakoviću i 12 bivših pripadnika Petog korpusa osumnjičenih za ratni zločin.

Tako se na Musali okupilo stotinjak nekadašnjih boraca Armije RBiH i građana Mostara koji su na ovaj način iskazali podršku generalu Dudakoviću i njegovim suborcima, piše Dnevni avaz.

''Naša borba je bila pravedna i čestita i s istinom možemo pobijediti sve. Odavno nam se upućuju poruke kako je u ovoj državi bio građanski rat. To je laž, a naši generali ne bježe, oni su tu, uvijek su dostupni pravosuđu BiH i oni nemaju rezervnu domovinu. Mi se ne krijemo i nemamo druge države. Svoju smo državu branili i obranili od onih koji su je napadali. U potpunosti vjerujemo u državne i sudske organe, a ne kao neki koji negiraju i međunarodno izrečene presude'', kazao je Esad Kosić, predsjednik Skupštine Udruženja „Zlatni ljiljani“ HNK.

 Predsjednik RVI HNŽ Arif Fazlić naveo je da Armija RBiH nije bila agresorska vojska niti je činila masovne zločine.

''Uhićenje generala Dudakovića je bio šok za sve nas, pripadnike Armije. Okupili smo se da iskažemo podršku našem generalu i ostalim pripadnicima Petog korpusa i pozdravljamo odluku Suda BiH da se brane sa slobode. Oni su naši heroji'', rekao je Fazlić.

 Ukazao je na činjenicu da za zločin na Uborku i Sutini kod Mostara još nitko nije odgovarao.

 ''To su bile prve masovne grobnice u BiH. Pozivamo Sud i Tužiteljstvo da to napokon pokrenu s mrtve točke'', naveo je Fazlić.

Ovo je drugi skup podrške generalu Dudakoviću u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close