Stanko Sopta

Obljetnica oslobađanja vojarne: Mostar je Slobodana Praljka tada slavio kao osloboditelja

Na današnji dan 1992. godine hrvatske snage ušle su u mostarsku vojarnu, u mostarska naselja Rodoč i Jasenice te u krug razorene tvornice Aluminij.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2018. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije "Lipanjske zore 1992.- 2018.", u ponedjeljak 11.lipnja,  je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježje u krugu vojarne "Stanislav Baja Kraljević" u Mostaru obilježena 26. obljetnica od oslobađanja spomenute vojarne.

Na današnji dan 1992. godine hrvatske snage ušle su u mostarsku vojarnu, u mostarska naselja Rodoč i Jasenice te u krug razorene tvornice Aluminij. Pri oslobađanju vojarne poginuli su pripadnici HVO-a Stanislav Baja Kraljević i Mijo Babić, a 14 pripadnika HVO-a je ranjeno.

General zbora HVO-a Stanko Sopta prisjetio se 11. lipnja prije 26 godina kada je oslobođena vojarna tadašnje Jugoslavenske narodne armije (JNA).

Prema njegovim riječima, prije dvadeset šest godina, kada smo boj vodili, kada smo oslobađali Mostar, kada smo ljudski bitak i ljubav prema bratu čovjeku potvrđivali osobnom žrtvom, jedan od naših zapovjednika bijaše general Slobodan Praljak. Bijaše to čovjek koji nije posustao u svom svjedočenju, bijaše ustrajan i ponosan na svoje suborce, na dijela koja učini, odbacio je sve laži koje mu zlobnici pripisaše. Mostar ga je tada slavio kao osloboditelja, a licemjeri koji su mu se tada dodvoravali kasnije su ga lažima optuživali “ , istaknuo je general Sopta.

Nakon polaganja vijenace i govora generala Sopte, služena je misa za sve poginule branitelje u kapelici sv. Ivana Krstitelja u Vojarni. Druženje velikoga broja veterana HVO, sudionika operacije, nastavljeno je u kraj spomen kapelice.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close