Mašić

Objavljen rat za Sarajevo nekredibilnoj SDA

Mašić kaže kako u deklaracijama, rezolucijama i kongresnim dokumentima SDA pišu jedne stvari, a s druge strane političko djelovanje SDA u praksi je nešto sasvim drugo.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2019. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''SDA je već pristala na etničku podjelu Federacije kada su u pitanju javne kompanije. Sva ona poduzeća sa sjedištem južno od Ivan-sedla su u potpunosti prepuštena u nadležnost HDZ-u, a ona sjeverno SDA-u. Znate da su pristali i na one fantomske, etničke izborne jedinice za izbor člana Predsjedništva i onda kada tu praksu usporedite s ovim rezolucijama i deklaracijama - to je u najmanju ruku nekredibilno'', rekao je za N1 Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Mašić kaže kako u deklaracijama, rezolucijama i kongresnim dokumentima SDA pišu jedne stvari, a s druge strane političko djelovanje SDA u praksi je nešto sasvim drugo.

''Ovo je meni više utvrđivanje ili zakucavanje startnih pregovaračkih pozicija. Interesantno je i da je izgleda postala praksa autokratskih stranaka, poput SDA, SNSD-a ili HDZ-a, da nema protukandidata i da jedan čovjek vodi kompletan šou. Onako u najmanju ruku netipično za demokratske standarde'', rekaoje i naveo kako smatra da je ''Kongres SDA farsa i predstava za javnost''.

Video: Mašić: Šestoka će imati zajedničke kandidate za načelnike

Najavio je kako će preuzeti kantonalno vodstvo SDP-a u Sarajevu.

''Moramo jačati poziciju ne samo nas SDP-a, nego i šestorke u Kantonu Sarajevo. Pripremamo se za sljedeće izbore - lokalne i već sada postoji, da ekskluzivno najavim, velika vjerojatnoća da će većina ili sve stranke šestorke imati zajedničke kandidate na lokalnim izborima. Tu suradnju da spustimo na lokalnu razinu i da načnemo bastion SDA, kada su u pitanju načelničke pozicije'', rekao je za N1 Mašić i dodao kako će voditi zajedničku kampanju za načelnike.

''Postoji prostor i ozbiljna šansa da se vratimo u Kanton Sarajevo'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close