Trg Krajine

Objavljen poziv na miting u Banja Luci: Nedoklani srpski narod…  

''...Da visoko podignemo naše trobojke, kao simbol otpora svima onima koji žele da pokore ne samo Republiku Srpsku, već i slobodarski duh našeg naroda'', stoji u pozivu za kojeg se ne navodi tko ga je uputio.
Vijesti / Politika | 18. 04. 2024. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Trgu Krajine u Banja Luci danas će biti održan veliki miting s početkom u 18 sati a okupljanje je najavljeno kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici o kojoj će glasati UN kao i na odluke visokog predstavnika u BiH, pogotovo oko zakona o državnoj imovini.

Agencija Srna objavila je poziv koji je javnosti u Republici Srpskoj upućen kao poziv na okupljanje.

"Poštovani građani Republike Srpske, braćo i sestre, ponosni i slobodarski srpski narode Republika Srpska se nalazi pod najvećim udarima u svojoj poslijeratnoj povijesti. Sve ono za šta su se u Obrambeno- otadžbinskom ratu borili i izborili najbolji sinovi naše Republike, danas žele da nam u miru oduzmu.

I nije im dovoljno to što pokušavaju da nam otmu ono od čega živimo, našu imovinu, resurse, šume, rijeke i plodno zemljište. Nije im dovoljno to što žele da nam ospore pravo da slavimo naš 9. januar, čime svjedočimo da je Republika Srpska rođena u miru, a ne u ratu.

Nije im dovoljno to što nam pravo da demokratski biramo svoje predstavnike, koje sankcioniraju i kojima sude na osnovu nelegalnih odluka lažnih visokih predstavnika.

Nije im dovoljno to što jurišaju na naše institucije koje su jedini garant naše slobode i opstanka na vjekovnim ognjištima. Sada su odlučili da potomke žrtava genocida iz Jasenovca, Prebilovaca, Garavica i Starog Broda na Drini u Ujedinjenim nacijama proglase genocidnim narodom.

Da oni koji su provodili genocid nad našim i drugim narodima širom Europe i svijeta, ostatku nedoklanog srpskog naroda zapadno od Drine zalijepe etiketu koja pripada njima, a ne Srbima.

Time su pokazali da ne žele da oduzmu samo našu imovinu, nadležnosti, praznike i institucije, već i da ponize i kazne cijeli jedan mali, ali ponosni i slobodarski narod.

Zato vas pozivamo da na velikom narodnom mitingu u Banja Luci masovno okupimo i zajedno izrazimo nezadovoljstvo povodom inicijative da se u Generalnoj skupštini UN usvoji rezolucija o Srebrenici.

Da jasno i glasno poručimo da Republiku Srpsku i srpski narod nitko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

Da visoko podignemo naše trobojke, kao simbol otpora svima onima koji žele da pokore ne samo Republiku Srpsku, već i slobodarski duh našeg naroda'', stoji u pozivu za kojeg se ne navodi tko ga je uputio.

Kopirati
Drag cursor here to close