NSRS o Nacrtu zakona o imunitetu

Hoće li dužnosnici u RS-u biti kazneno ili građanski odgovorni za svoja djela

Imunitetom je propisano da najviši nositelji izvršne vlasti u RS nisu kazneno ili građanski odgovorni za bilo koji postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti
Vijesti / Politika | 21. 12. 2023. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) razmatrat će danas u nastavku redovne sjednice Nacrt zakona o imunitetu Republike Srpske kojim je propisano da najviši nositelji izvršne vlasti u RS nisu kazneno ili građanski odgovorni za bilo koji postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti i na taj način se štite, kao i nositelji zakonodavne i sudske vlasti.

U obrazloženju ovog akta navodi se da je razlog za donošenje Nacrta zakona u činjenici da "postojeće zakonsko rješenje, koje je 6. listopada 2002. godine nametnuo tadašnji visoki predstavnik, ostavlja mogućnost vođenja krivičnih postupaka protiv najviših nosilaca izvršne vlasti, čime se utiče na neovisnost i funkcioniranje izvršne vlasti".

Narodna skupština Republike Srpske razmatrat će Prijedlog zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Republici Srpskoj i Prijedlog zakona o elektronskom novcu.

Poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju.

Narodna skupština Republike Srpske, u prvom dijelu sjednice koji je okončan 14. prosinca, usvojila je proračun Republike Srpske za 2024. godinu po hitnom postupku, čiji ukupni okvir iznosi 5.735.000.000 KM. 

Kopirati
Drag cursor here to close