Prvooptuženi

Novalićeva odvjetnica: Radio je isto kao i predsjednik SAD-a za vrijeme pandemije

"Radio je isto kao predsjednik SAD i kao premijeri drugih država, kao što su radile obavještajne službe i različiti dužnosnici u borbi da se smanje posljedice pandemije", kazala je Vidović.
Vijesti / Politika | 15. 02. 2023. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu su tužitelji Tužiteljstva BiH pročitali svoje završne riječi u predmetu protiv Fadila Novalića i drugih. Njih je nakon ročišta komentirala Vasvija Vidović, odvjetnica premijera FBiH Novalića koji je prvooptuženi u aferi 'Respiratori', piše Raport

"Nismo čuli analizu dokaza. Kada se daju završne riječi onda se dokazi poimenice navode. Navodi se relevantnost dokaza. Profesionalna završna riječ puno toga više sadrži, a ja ništa to nisam čula. To je moj utisak. O svemu drugom mi ćemo u svom obrazlaganju kazati", istaknula je Vasvija Vidović.

Na pitanje novinara da je Novalić odborio kupovinu, odlučio o svemu i da je cijela tužba usmjerena ka njemu, ona je kazala:

"To ste dobro zapazili. Optužnica je postavljena zbog mog branjenika. O njegovoj ulozi i šta je trebao da radi kao premijer jedne države govorit ću idući put. Radio je isto kao predsjednik SAD i kao premijeri drugih država, kao što su radile obavještajne službe i različiti dužnosnici u borbi da se smanje posljedice pandemije.

On nije ništa drugo i drugačije radio. Mi smo osporavali pravni kontekst. Sve je urađeno u okviru regulative i međunarodne zajednice koja je davala smjernice za pandemiju. Vidjet ćete kako to izgleda kada budemo govorili o tome i o svim drugim dokazima", kazala je Vidović.

Završna rasprava i iznošenje dokaza obrane održano je 25. siječnja.

Za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora sudi se federalnom premijeru Fadilu Novaliću, suspendiranom direktoru FUCZ-a Fahrudinu Solaku, direktoru tvrtke "F.H. Srebrena malina" Fikretu Hodžiću, kao i firmi te federalnoj ministrici financija Jelki Miličević, koja je optužena za nesavjestan rad u službi.

Kopirati
Drag cursor here to close