Glas razuma

Novalić: Propao je plan pojedinaca  

Između ostalog, rekao je kako u ovom trenutku za potrebe branitelja Federacija izdvaja trećinu proračuna, gotovo 600 milijuna KM.
Vijesti / Politika | 02. 03. 2018. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Srećom, pokazalo se kako su branitelji razumni te su se, nakon pregovora s policijom, razišli. Plan pojedinaca nije se, dakle, ostvario'', rekao je u intervjuu za Večernji list Fadil Novalić premijer Federacije BiH.

Komentirajući prosvjede i zahtjeve boraca, Novalić je rekao kako je sve prošlo mirno i bez ikakvih incidenata, ali da se iza svega krije plan izazivanja kaosa.

''Neke indicije navode nas na zaključak kako je njihov cilj bio izazivanje kaosa i tu, prije svega, mislim na financijske zahtjeve kojima Federacija nikako nije mogla izaći u susret. Tko god je taj zahtjev osmislio, sigurno je znao kako ga nećemo moći ispuniti i računao je na bijes okupljenih, pa i građana zarobljenih u kilometarskim kolonama'', rekao je Novalić.

Između ostalog, rekao je kako u ovom trenutku za potrebe branitelja Federacija izdvaja trećinu proračuna, gotovo 600 milijuna KM.

''Mi smo još prošle godine potpisali sporazum s braniteljskim organizacijama u kojem smo se obvezali taj iznos ne smanjivati i da novac koji ostane oslobođen smanjivanjem brojnosti te populacije ide za potrebe branitelja koji nikad nisu dobivali nikakva sredstva iz proračuna. Mislim kako je to jedno dobro, a prije svega, održivo rješenje koje ne ugrožava financijsku stabilnost Federacije, a istodobno omogućuje postupno povećavanje prava branitelja... '', rekao je Novalić Večernjaku.

Podsjećamo, Edin Mušić, predsjedatelj ferelanog Zastupničkog doma je rekao kako je sve isplanirano u Širokom Brijegu, na što su reagirali branitelji rekavši kako je sve planirano u šatorima koje su borci podigli u Sarajevu.

Otvoreno su opružili SDA da ne želi riješiti pitanje branitelja kako bi sakrili lažne branitelje iz komponente Armije BiH jer im je to glasačka baza te su naveli i krivce za braniteljske probleme: Fadila Novalića, Edina Mušića, Šerifa Patkovića i Salku Bukvarevića.

Kopirati
Drag cursor here to close