Branitelji prosvjeduju

Branitelji digli šator na Bijači: Ne odustajemo

Branitelji se nalaze 100 metara od skretanja za GP Bijača. Postavili su šator i poručili da ne odustaju od svojih zahtjeva.
Vijesti / Flash | 01. 03. 2018. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne odustajemo, krenuli smo u blokade i nastavljamo dok se ovo ne riješi. Ovo se mora riješiti ovako ili onako'', rekao je za Bljesak.info Darinko Boto,  predsjednik ljubuške podružnice udruge 'Zaboravljeni branitelji'.

On se s ostalim braniteljima nalazi u šatoru koji su postavili 100 metara od graničnog prijelaza Bijača.

Boto kaže kako su u četvrtak napravili blokadu ceste, te su zaustavili promet prema GP Bijača na dva i pol sata. Kaže kako su time poslali poruku parlamentarcima da sazovu tematsku sjednicu kako bi se problemi branitelja što prije riješili.  

''Ne stoji stranka iza nas''

''Mi tražimo tematsku sjednica koja se trebala do jučerašnjeg dana sazvati, da ne bi došlo do eskaliranja ovih i mnogih drugih blokada koje su bile na nivou cijele Federacije'', rekao je Boto i dodao da su u suglasnosti branitelji Armije BiH i HVO-a.

Boto kaže kako ih pojedinci hoće razdvojiti, te ističe kako iza branitelja ne stoji niti jedna politička stranka.  

''Mi smo branitelji u koje se svatko kune i kao temelj ove države, a ništa nam ne omogućuju i samo tražimo svoje i ništa drugo, tražimo svoja prava koja mislimo da smo zaslužili, a to je braniteljski dodatak i registar branitelja da se javno objave i odvoji borbeni od neborbenog sektora'', ističe Boto.

Doznali smo da je tijekom blokada u srijedu jedan član udruge 'Zaboravljeni branitelji' imao infarkt, te kako je hospitaliziran u SKB Mostar.

Boto kaže kako ministri 'izvrću istinu, te ih vraćaju na početak u pregovore s vladom'.

''Vraćaju nas korak unazad'', kaže Boto. Odbacio je navode da su blokade krenule iz Županije Zapadnohercegovačke.

Odgovor Mušiću

Podsjećamo, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić rekao je kako je 'po nekim procjenama centar braniteljske prometne blokade Federacije BiH u Širokom Brijegu'.

''To što pokušava SDA, Edin Mušić, Salko Bukvarević, Šerif Patković preko starih provjerenih udbaških metoda i prebaciti odgovornost na Široki Brijeg samo pokazuje koliko su jadni i bijedni. Pokušavaju se iščupati iz onoga što su u stvari sami zakuhali'', rekao je ranije za Bljesak.info  Vlado Marušić opovrgavajući navode da neka stranka stoji iza prosvjeda i da je sve smišljeno u Širokom Brijegu kako to tvrde iz SDA.

"Kad se uđe u komunikaciju s tim ljudima, vidite da je to strašno dobro umreženo i uvezano'', rekao je Mušić zatraživši više vremena za analizu. No, Marušić navodi kako je 'ta politika njihova u stanju svašta uraditi'.

''Mi smo identificirali glavnog krivca i to je SDA. Ništa nije krenulo iz Širokog Brijega i za to nema nikakve argumentacije'', rekao je Marušić i istaknuo kako je sve dogovoreno u kampu heroja u Sarajevu gdje je donesen zaključak da će zatražiti hitnu sjednicu Zastupničkog doma najkasnije do 28.2. i da će, ako se to ne dogodi, blokirati Federaciju.

''Dali smo im rok od 10. do 28. veljače, a oni se nisu udostojali da zakažu sjednicu, a kamo li da se nešto riješi'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close