Listić

Nova žalba zbog SIP-a: Odugovlače u interesu SDA

SNSD smatra da Sud ovaj put ne treba odlučivati samo o žalbi SNSD-a, nego treba odlučivati i o samom sebi…
Vijesti / Politika | 25. 12. 2022. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SNSD je u subotu ponovo Apelacijskom vijeću Suda BiH uputio žalbu na ''sramnu i nezakonitu odluku'' Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, rekao je Srni glasnogovornik ove stranke Radovan Kovačević.

"S obzirom na to da je sada već potpuno jasno da je ovaj sastav SIP-a spreman donositi isključivo političke odluke, a ne odluke u skladu sa zakonom, kao i to da ne poštuje sudske odluke i uputstva suda, ovaj put smo zatražili od Suda da odlučuje u tzv. sporu pune jurisdikcije, to jeste da preinači odluku SIP-a", istakao je Kovačević.

Naglasio je kako SNSD smatra da Sud ovaj put ne treba odlučivati samo o žalbi SNSD-a, nego treba odlučivati i o samom sebi, autoritetu vlastitih odluka, pa i same svrhe Suda u pravnom sustavu.

"Potpuno je jasno da je ovaj sastav SIP, koji je izabran na nezakonit način, isključivo donosi političke odluke i da sada rade ono što je potrebno izbornim gubitnicima u BiH a to je da u interesu SDA što više odugovlače formiranje vlasti i formiranje Doma naroda, kao i to da glavnim partnerima SDA, a to su PDP i SDS, omoguće da imaju nekakav kapacitet, nekakvu nadu da, bez obzira na to što je izborna volja građana Republike Srpske takva da SNSD treba da čini vlast, da im pruže bilo kakvu šansu da zajedno formiraju vlast i rade protiv interesa Republike Srpske", istakao je Kovačević.

Rekao je kako SNSD iskreno vjeruje da ''Sud neće podleći pritiscima, da će zaštiti svoj autoritet i da će donijeti odluku u skladu s pravom, u skladu sa zakonima i da će se  potvrditi odluka Narodne skupštine Republike Srpske u skladu s izbornom voljom građana Republike Srpske i da će SNSD sačuvati četiri delegata kako su građani i odlučili''.

Naime, SIP BiH je u četvrtak po drugi put donijelo odluku o tome da prizna "sporni listić" za PDP iz Narodne skupštine RS, a na posrednim izborima za Dom naroda Bosne i Hercegovine, navela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close