Peta sjednica

Niz zaključaka usvojeno na čudnovatoj sjednici Predsjedništva

Predsjedništvo BiH je upoznato sa usuglašenim Nacrtom rezolucije o obilježavanju 75. obljetnice Ujedinjenih naroda
Vijesti / Politika | 20. 08. 2019. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na čudnovatoj petoj redovitoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovini, koja je prekinuta u utorak prije no što je počela, usvojen je niz odluka koje su tijekom popodneva priopćene iz Predsjedništva.

Tako je Predsjedništvo BiH usvojilo Platformu za nastup izaslanstva BiH na Glavnoj skupštini Ujedinjenih naroda za ciklus zasjedanja 2019/2020, uključujući glavnu debatu Glavne skupštine UN-a, koja se održava od 24. do 30. rujna 2019. godine.

Predsjedništvo BiH je upoznato sa usuglašenim Nacrtom rezolucije o obilježavanju 75. obljetnice Ujedinjenih naroda. Predsjedništvo BiH, i ovom prigodom potvrđuje svoju posvećenost ciljevima i principima Povelje Ujedinjenih naroda i svoje opredjeljenje za promoviranje i jačanje multilateralizma, priopćeno je.

Prihvatili su i poziv glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za pridruživanje članova Predsjedništva BiH klubu lidera Circle of Leadership, koji će biti nositelj aktivnosti u sprečavanju seksualne eksploatacije i zlostavljanja.

Predsjedništvo BiH je, navode, usvojilo Izvјеšće o izvršenju Proračuna instituciја BiH i međunarodnih оbvazа Bоsnе i Hеrcеgоvinе zа 2018. godinu i on će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Također, Predsjedništvo je usvojilo Zaključak u kojem traži od Vijeća ministara BiH da u roku od 30 dana osigura 3 milijuna KM za dovršenje graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Sporazum o financiranju i projektu između Bosne i Hercegovine (koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora) i Republike Srpske (koju predstavlja Ministarstvo financija) i grada Gradiška ('Agencija za izvršenje projekta'), koji predstavlja gradonačelnik i KfW-a, Frankfurt na Majni, u iznosu od 3.800.000,00 eura – Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška, priopćeno je.

Prihvaćen je i Amandman broj 2 na Ugovor o financiranju između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Europske investicijske banke, zaključen 13. listopada 2011. godine u Luxembourgu i 27. listopada 2011. godine u Sarajevu, i naknadno izmijenjen Amandmanom broj 1 na Ugovor o financiranju /Hitna pomoć u slučaju poplava i prevencija A-Fi 31.529.

Bh. Predsjedništvo je prihvatilo Protokol o suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore u traženju nestalih osoba.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Dodatnog protokola 7 o rješavanju sporova Sporazumu o izmjeni i pristupanju Srednjoeuropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006).

Odobreno je zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close