Reakcije

Nikšić oštro nakon glasanja u Narodnoj skupštini: lako je utvrditi tko je izdao

''Javno smo rekli za koga ćemo glasati. Lako vam je da utvrdite tko je izdao'', kazao je.
Vijesti / Politika | 01. 12. 2022. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić oštro je reagirao nakon glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor izaslanika u Domu naroda Parlamenta BiH. Poručio je kako "sve vrijeme šute i trpe" te da je "lako utvrditi tko je izdao", prenosi N1.

Tko je izdao?

“Pozivali smo da napravimo zajedničku listu, odbili su. Odstupili smo od svojih principa, jer smatramo da ne treba omogućiti bilo kome da ima 4 od 5 izaslanika. Javno smo rekli za koga ćemo glasati. Lako vam je da utvrdite tko je izdao. Rekli ste da imate znakove kako će glasati svaki od zastupnika opozicije da bi spriječili prevare. Pa nismo baš ni mi “od jučer”, znamo i mi s kim imamo posla. Osigurali smo da se zna kako su naši zastupnici glasali. Pozivam vas da to dokumentirate i objavite, a ja sam spreman dokumentirati svima pa i ovom bolesnom tipu, koji pljuje i laže vjerojatno da zametne trag, kako su glasali naši zastupnici. Tražite izdajnika među sobom. Nas se kanite jednom za svagda. I da ja nisam baš tako dobre duše pa onome tko je uzeo novac za ovo ne želim da ga troši u zdravlju, ja mu želim da ga troši za lijekove, tko god on bio. Logika po kojoj prvi pljunem, a onda neka se drugi pere, ovdje ne prolazi. Kako sam rekao znamo s kim imamo posla pa smo se pobrinuli za dokaze. Dakle, da nema nikakve zabune, dva zastupnika SDP BiH su glasala za listu PDP-a za Dom naroda BiH, sve drugo što neko za njih tvrdi je laž. Imamo dokaze da to potkrijepimo”, rekao je Nikšić.

Nema nagađanja, završeno je!

Podsjetimo, od ukupno pet izaslanika, četiri su SNSD-ova i jedna SDS-ov. 

"Ne znam tko je koga podržao, sve možete da nagađate. Ali ovdje nema nagađanja, završeno je! Četiri izabrana i jedan iz SDS-a", poručio je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik nakon glasovanja Narodne skupštine RS za izbor izaslanika u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Narodni zastupnik Nebojša Vukanović poručio da "kad vidim kako glasaju lideri Bošnjaka, i bošnjačkih stranaka, vidim da mi Srbi nismo najgori" jasno aludirajući na podršku Pokreta za domovinu SNSD-u i Miloradu Dodiku.

Vukanović je poentirao da što više Dodik vrijeđa Bošnjake i njihova vjerska osjećanja ''oni ga više podržavaju''.

Kopirati
Drag cursor here to close