Glasovanje

Dodik: Nema nagađanja, imamo četiri izaslanika u Domu naroda PBiH

Neslužbeno, SNSD će imati četiri izaslanika, dok bi oporba trebala ostati na jednom.
Vijesti / Politika | 01. 12. 2022. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik obratio se nakon glasovanja Narodne skupštine RS za izbor izaslanika u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Istaknuo je kako je glasanje prošlo po procedurama i kako su najavljivali, prenosi N1.

"Ne znam ko je koga podržao, sve možete da nagađate. Ali ovdje nema nagađanja, završeno je! Četiri izabrana i jedan iz SDS-a", rekao je Dodik pokazujući prstima i s osmijehom na licu.

Naveo je kako se posljednjih tjedana vodila ''potpuno iracionalna politički neprimjerena borba tko će imati četiri, tri, dva izaslanika''.

''Bolje da se javno glasovalo pa da se vidi tko kako glasa, a ne da se kroz ovu manipulaciju tajnog glasovanja radi svašta. Ponosan sam na koalicionu većinu koju imamo, a koja je glasovala besprijekorno. Važno je konstatirati da je iz prijedloga SNSD-a došlo četiri delegata, a SDS jednog, a da PDP nije dobio nijednog. Ponašat ćemo se konstruktivno, a tamo gdje postoji dekonstrukcija upotrijebit ćemo svoja prava odlučivanja koja mi mislimo da treba”, rekao je Dodik i ponovio da se to odnosi “na blokadu projekata kao što je Buk Bijela”.

Dodao je i to kako se sutra biraju izaslanici Vijeća naroda RS čime će biti završene pretpostavke za formiranje Vlade RS

''Ovo govori i o učinkovitosti kojom se služimo kako bismo implementirali izborne rezultate. Tek su 2. studenog proglašeni rezultati i tada se moglo krenuti u realizaciju'', rekao je Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close