BiH će opstati

Nikšić odgovorio Ljubiću: Nitko neće slati djecu da ginu za njihov kriminal

Vijesti / Politika | 07. 05. 2022. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ratom u BiH ne treba nitko prijetiti", poručio je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić s obilježavanja 79. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi i 77. godišnjice Pobjede nad fašizmom, komentirajući izjavu predsjednika Glavnog vijeća HNS-a BiH Bože Ljubića da na BiH u ovom trenutku treba gledati i kao sigurnosni problem.

"Tko god misli od tih vladajućih stranaka da u BiH postoje roditelji koji su spremni svoju djecu slati u rat da ginu i brane njihovo kriminalom stečeno bogatstvo , gorko smije varaju. Oni su ti koji prvi i najviše mogu izgubiti, a BiH je kroz historiju pokazala da će uvijek opstati i preživjeti", dodao je Nikšić za N1.

Referirajući se i na reakcije koje su uslijedile nakon što je SIP BiH raspisao izbore, Nikšić je kazao kako svako tko se bavi politikom ima pravo da bojkotira izbore, ali ne i da ih blokira, jer je to kazneno djelo.

“Nitko nema pravo da suspendira demokraciju, da oduzme građanima BiH pravo da biraju i da budu birani kao u svim normalnim demokratskim zemljama,”, dodao je on.

Na pitanje novinara da li je ipak upitno održavanje izbora budući da je Vijeće ministara BiH dužno osigurati novac ali da proračun još nije usvojen, Nikšić je kazao kako održavanje izbora nije upitno, jer postoji institucije u BIH, pa i visoki predstavnik, koji mogu proglasiti proračun i osigurati sredstva za izbore.

"Izbora će biti, sredstva će biti osigurana na ovaj ili onaj način, i nitko se ne treba uljuljkivati. Vidjeli ste da je već došla i drugačija izjava iz krugova HDZ-a da će oni ipak sudjelovati na izborima. Puno je veći rizik njima da ne budu dio vlasti nego bilo kome drugom, jer oni sve što imaju crpe na osnovu toga što su dio vlasti i što blokiraju bilo koju normalnu inicijativu", zaključio je lider SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close