Facebook javljanje

Nikšić građanima RS: Razmislite o svojim i životima svoje djece

"Nije rješenje u blokadama i stalnim svađama i međunacionalnim tenzijama. Ljudske potrebe su iste u oba entiteta, treba živjeti", poručio je Nikšić.
Vijesti / Politika | 06. 07. 2023. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni premijer Nermin Nikšić danas se oglasio na Facebooku navodeći da Europska unija prepoznaje trud i zalaganje Vlade FBiH da poboljša živote građana u BiH.

298 milijuna eura

"Puno je u Bosni i Hercegovini ljudi na odgovornim funkcijama koji se vode politikom blokada, svađa, podjela, sukoba. Važno je na društvenim mrežama skupiti poneki lajk viška, a to što od toga najmanje koristi imaju građani Bosne i Hercegovine njima nije bitno. Mi u Vladi Federacije nemamo taj luksuz i opredijelili smo se da radimo na rješavanju svakodnevnih životnih problema građana. Opredijelili smo se za razgovor i kompromis. Nakon godina blokade u funkcioniranju Federacije naše su politike prepoznali u EU što se najbolje vidi iz dodjele 298 milijuna eura bespovratnih sredstava EU za projekte. Rezultat je to kontinuiranog opredijeljena Vlade Federacije da popravimo stanje i omogućimo građanima bolji život. To je i rezultat mijenjanja narativa, želje da se pokaže volja za napretkom i reformama, a odustane od politike stalnih rasprava, svađe, blokada. Europska unija dodjelom ovih sredstava pokazala je da prati i vjeruje našoj politici i planovima. To je znak da smo na ispravnom putu", istaknuo je Nikšić.

Dodao je da su sve to projekti iz oblasti energetike, prometa, životne sredine, podrške privatnom sektoru i razvoju poduzetništva- upravo naslonjeni na politike Vlade FBiH pred njima i svi su od izuzetnog značaja za poboljšanje životnih prilika.

"Zahvalni smo EU što želi pomoći takve politike. Mi ne radimo za lajkove na društvenim mrežama već za dobrobit građana. Građani RS-a također trebaju razmisliti o svojoj dobrobiti, o svojim i životima svoje djece. Nije rješenje u blokadama i stalnim svađama i međunacionalnim tenzijama. Ljudske potrebe su iste u oba entiteta, treba živjeti", poručio je Nikšić.

Dodik blokira

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je blokiranje 298 milijuna eura bespovratnih sredstava koje je Europska unija odobrila 30. lipnja za četiri projekta u Federaciji BiH.

Nakon što je Europska komisija dan ranije priopćila da je novac odobren samo za projekte u Federaciji BiH, Dodik "prijeti" neusvajanjem sporazuma u državnim institucijama.

"Na koji način u Europskoj uniji, bez zajedničke odluke u Sarajevu, misle implementirati to što su odlučili", kazao je danas Dodik za Radio Slobodna Europa.

Republika Srpska je kandidirala osam projekata za obnovu vodovodne i kanalizacijske mreže. Nijedan nije odobren u Europskoj komisiji.

Kopirati
Drag cursor here to close