Prijedlog SDS-a

Nešković: Dom naroda blokira se zbog stranih sudaca

"Da kojim slučajem SDS blokira rad neke institucije 40 dana sigurno bi do sad bili sankcionirani", smatra Nešković..
Vijesti / Politika | 02. 05. 2024. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimir Nešković izjavio je da je Dom naroda već dva mjeseca u blokadi "zahvaljujući" Bošnjacima jer im se ne sviđa da raspravljaju o odlasku stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH, piše Srna.

Nešković u izjavi za javnost navodi da je bošnjački Klub blokirao rad Doma naroda jer im se ne sviđa prijedlog SDS-a da se u parlamentarnu proceduru uputi zakon o Ustavnom sudu BiH kojim će biti okončan mandat stranim sucima i jer predsjedavajući Doma Kemal Ademović ne zakazuje novu sjednicu.

"Da kojim slučajem SDS blokira rad neke institucije 40 dana sigurno bi do sad bili sankcionirani", smatra Nešković, koji je i potpredsjednik SDS-a.

Dodao je kako je na posljednjoj sjednici Doma naroda BiH, koju su bošnjački izaslanici napustili, član bošnjačkog Kluba Šefik Džaferović najavio da će ovaj dom biti u blokadi sve dok se insistira da se raspravlja o odlasku stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH.

"To je ta demokratija u BiH za koju se zalaže bošnjačka politika. Svaki put kad im se ne sviđa neki prijedlog, oni odbijaju da se o tome razgovara", naveo je Nešković i istaknuo kako ''30 godina bošnjačka politika nije prihvatila činjenicu da su narodi u BiH ravnopravni i da imaju pravo da predlažu rješenja za definiranje političkih procesa''.

Rekao je kako je ''gušenje političke volje srpskog naroda 1992. godine dovelo do rata u BiH koji je rezultirao stravičnim posljedicama'', te je upozorio da se opet pokušava ugušiti pravo srpskom narodu da predlaže rješenja u parlamentarnoj proceduri.

"Onog trenutka kad se ne sviđa prijedlog bošnjačkoj politici nastupa blokada. Naš prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH neće nestati i ustrajat ćemo u namjeri da institucije ove zemlje daju stav o našem prijedlogu zakona", poručio je Nešković.

Kopirati
Drag cursor here to close