Apel Njemačkoj

Nešić traži da Schmidt ode zbog majmuna

Schmidt je gostujući u podcastu Oslobođenja, rekao kako kad je u pitanju propitkivanje njegove uloge i statusa sve nalik na kazalište.
Vijesti / Politika | 19. 09. 2023. u 13:48 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Christianu Schmidtu nije mjesto u BiH nakon izjave da političari nastupaju 'kao majmuni u cirkusu''', izjavio je danas ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, te apelirao na Njemačku da ga povuče što prije.

Nešić je Schmidtovu izjavu ocijenio kao bruku i sramotu.

"Јoš jednom apeliram da ga Njemačka, koju poštujemo i uvažavamo, što prije povuče ako već nema namjeru sam da ode. Ako je zaista dao takvu izjavu da političare iz Republike Srpske doživljava kao majmune, onda zaista ne znam koji će majmun sjesti s njim da razgovara, i to ne kao s visokim predstavnikom, jer on to nije, nego kao s diplomatom jedne moćne zemlje", rekao je Nešić prenosi RTRS.

Naime, Schmidt je gostujući u podcastu Oslobođenja, rekao kako kad je u pitanju propitkivanje njegove uloge i statusa sve nalik na kazalište.

''Ovo je kao da majmuni nastupaju u cirkusu'', izjavio je te dodao kako su političari u BiH "očigledno izgubili nit" rekavši  da je on akreditirani diplomat.

Istodobno, Njemačka, koja je blokirala financiranje nekoliko projekata u RS, upozorila je tamošnje dužnosnike na opasno ponašanje kad je u pitanju odnos prema Schmidtu.

Kopirati
Drag cursor here to close