I to je BiH

(Ne)običan prosvjed: Na ulice izlaze konji za potkivanje

To će biti odgovor na aferu koja proteklih dana potresa bh. pravosuđe u kojoj je sudjelovao i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.
Vijesti / Politika | 07. 06. 2019. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi nevladine organizacije ReStart u subotu će pred zgradu Ureda visokog predstavnika dovesti konja kojeg će tu i potkovati, a zatim će se uputiti pred zgradu državnih pravosudnih institucija gdje je i sjedište Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV), potvrdio je za agenciju Patria Stefan Blagić, predsjednik "ReStarta".

Blagić je pojasnio da će to biti njihov odgovor na aferu koja proteklih dana potresa bh. pravosuđe u kojoj je sudjelovao i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

Naome, gospodarstvenik iz Velike Kladuše Nermin Alešević snimio je kako inspektoru Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Marku Pandži daje novac, dok mu Pandža na tom snimku govori da će tim novcem ''potkovati'' predsjednika VSTV-a Tegeltiju, kako bi ubrzao proces koji u tužiteljstvu Kantona Sarajevo stoji već više od dvije godine, a koji je Alešević pokrenuo protiv više osoba iz BiH, računajući i visokorangirane političare.

 

Kopirati
Drag cursor here to close