Marić vs Džeba

Nema razloga da Mostar ne bude i bošnjački i srpski stolni grad

Dva lidera, dvaju ključnih stranaka u pregovorima o izborima u Mostaru, gostovala su u emisiji ''Kontrasti'' televizije al-Jazeera.
Vijesti / Politika | 18. 04. 2018. u 07:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zašto OHR nije reagirao, ovo je zavjera međunarodne zajednice prema Mostaru'', kaže Salem Marić, čelnik mostarske SDA.

''Definitivno smo protiv uplitanja međunarodne zajednice, ne bih da se petljaju. Nema razloga da Mostar ne bude i bošnjački i srpski stolni grad'', kaže Damir Džeba, čelnik mostarskog HDZ-a BiH.

Dva lidera, dvaju ključnih stranaka u pregovorima o izborima u Mostaru, gostovala su u emisiji ''Kontrasti'' televizije al-Jazeera.

Video: Kontrasti: Izmjene izbornog zakona - Grad Mostar

Al Jazeera navodi kako su lokalni izbori u Mostaru posljednji put održani prije skoro deset godina. Ustavni sud BiH naložio je 2010. Parlamentu BiH da promijeni Izborni zakon u dijelu koji se odnosi na izbor vijećnika u mostarskom Gradskom vijeću. Mostar je, u međuvremenu, ostao bez Gradskoga vijeća i takvo stanje traje već šest godina. Posljednjih nekoliko tjedana intenzivirani su napori s ciljem pronalaženja rješenja za grad Mostar.

Na sastanku su se stavovi približili te je riješeno pitanje središnje gradske zone i glasača iz nje te su ponuđeni modeli broja vijećnika.

Europska komisija je u Strasbourgu poručila kako odluku Ustavnog suda iz 2010. godine o poštivanju osnovnih demokratskih prava građana Mostara da glasuju na lokalnim izborima treba provesti.

Kopirati
Drag cursor here to close