Izvješće za 2021.

Mostar: ''Neki uposlenici uopće nemaju računalo iako im to radno mjesto zahtjeva''

Raspodjela je, kako se navodi, započela u prvom tjednu 2022. godine, ''po prioritetima''.
Sci-Tech / Tehnologija | 09. 05. 2022. u 12:35 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Analiza stanje računalne opreme kod uposlenika je pokazala da raspodjela opreme nije usklađena sa potrebama radnih mjesta korisnika te da neki uposlenici uopće nemaju računalo iako im to radno mjesto zahtjeva'', stoji u izvješću o radu gradonačelnika i gradskih odjela za prošlu godinu.

Dodaje se kako je ''110 računala ispod zadovoljavajućeg standarda'' te da je ''najveći nedostatak opreme zabilježen u Odjelu za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove (korisnici nemaju računar ili im je zastario)''.

''Nedostatak opreme djelomično je riješen preraspodjelom opreme koja je pronađena u server salama, najmom laptopa i nabavkom nove računalne opreme. Pripremljena je specifikacija računalne opreme za potrebe provođenja tendera javne nabavke 60 računala. Oprema je isporučena krajem godine. Kako ni ova nabavka ne pokriva sve potrebe, izrađen je plan rasporeda opreme prema prioritetima. Prioritet u raspodjeli je dat onim uposlenicima koji nemaju računalo nužno za rad i onima koji imaju zastarjela računala sa OS WIN XP'', navedeno je.

Raspodjela je, kako se navodi, započela u prvom tjednu 2022. godine, ''po prioritetima''.

Dodaje se kako je analiza stanja pokazala da ''jedna trećina računala još koristi zastarjeli softver (OS Windows Vista, XP i 7), dok je kod drugih nelicencirani Win 10''.

''Ako su mogućnosti dozvoljavale, na računalima je izvršena instalacija OS Win 10. Kod sve nove računalne opreme instalira se OS WIN 10'', navedeno je.

Dodaje se kako su ''prilikom snimanja stanja, među neiskorištenom opremom, pronađena dva skenera''.

''Isti su postavljeni u Odjel za urbanizam i građenje za potrebe projekta skeniranje i priprema za arhiviranje starih predmeta'', navedeno je, između ostalog, u izvješću za prošlu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close