Nastavlja se suđenje Selmi Cikotiću zbog zloupotrebe položaja

On je optužen da je oštetio proračun BiH za 9,7 milijuna KM.
Vijesti / Politika | 21. 03. 2023. u 07:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Sudom BiH danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje bivšem ministru sigurnosti u Vijeću ministara Selmi Cikotiću optuženom za zloupotrebu položaja, čime je oštetio proračun BiH za 9,7 milijuna KM.

Optužnica tereti Cikotića da je od 2009. do 2011. godine zloupotrijebio službeni položaj tako što je nezakonito pogodovao firmi "Skaut" na štetu Ministarstva obrane, kojim je tada rukovodio, prilikom plana izvoza i prodaje viškova zastarjelog oružja, streljiva i vojne opreme.

On je optužen da je oštetio proračun BiH za 9,7 milijuna KM.

Cikotić je, kao službeno lice u organima izvršne vlasti u BiH, svojim radnjama prouzrokovao štetu po proračun BiH i pribavio drugome imovinsku korist u velikom iznosu, čime je počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, navodi se u optužnici.

Ročište je zakazano za 9.00 sati, objavljeno je na internet stranici Suda BiH.

Na prethodnom ročištu, koje je održano 28. veljače, svjedok Tužiteljstva BiH, vještak Berko Zečević govorio je o štetnostima i nepravilnostima izmjena ugovora o prodaji oružja.

Zečević je rekao da je analizirao 11.000 stranica materijala u vezi sa ugovorima o prodaji naoružanja firmi "Skaut", koji datiraju iz 2003. i 2004. godine i naveo da je utvrdio da isporuke nisu do kraja realizirane.

Ranije je najavljeno da bi Zečević trebalo da iznošenje nalaza nastavi danas.

Kopirati
Drag cursor here to close