Gradsko vijeće Mostara

Pola sata je 45 minuta: Zalihić novi kandidat za gradonačelnika Mostara

U tijeku je sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara.
Vijesti / Politika | 10. 02. 2021. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arman Zalihić je nominiran za još jednog kandidata za mostarskog gradonačelnika.

Naime, nakon polusatne stanke, koja je ponovno probijena, nastavljeno je zasjedanje Gradskog vijeća Grada Mostara na kojoj će se pokušati izabrani nasljednik Ljube Bešlića na poziciji gradonačelnika Grada Mostara.

U nastavku sjednice mostarskog Gradskog vijeća je izglasano da se stavlja se van snage zaključak od 5. veljače o javnom glasovanju za gradonačelnika, da se otvori dodatno predlaganje kandidata za gradonačelnika te da se imenuje odbor za izbore.

Video: Gradsko vijeće Grada Mostara Live Stream

U prvom dijelu sjednice govorilo se o tome trebaju li vijećnici izglasati osudu pritisaka na vijećnike pa je odlučeno da je to mimo dnevnog reda.

Potom se moglo čuti i to kako je pismo visokog predstavnika u BiH poslano na nerazumljivom jeziku, kako Vijeće nije formiralo radna tijela te kako bi svi trebali malo bolje proučiti poslovnik.

Čulo se i to kako bi neki zastupnici mogli napustiti sjednicu.

Foto: Bljesak.info / Predsjednik GO SDP Mostar Arman Zalihić

U nastavku je Slaven Bevanda iz HRS-a iznio prijedlog Zaključka o javnom glasovanju za izbor gradonačelnika s protekle sjednice stavlja se van snage te se uz Maria Kordića, Irme Baralije i Zlatka Guzina omogućuje dodatno kandidiranje. Formira se i Odbor za izbore od po jednog člana formiranog od svakog kluba vijećnika te da se omogućuje vijećnici Boški Ćavar tako da će vijećnici doći do njezina stana i omogućiti joj glasovanje.

Nakon što su 34 vijećnika glasovala 'za' ovaj prijedlog pa je potom pozvana Boška Ćavar iz Naše stranke, koja je zbog Covida 19 u izolaciji, da glasuje telefonskim putem.

Potom je Zalihić kandidiran za gradonačelnika. 

Glasovalo se o odboru za izbor a predsjedatelj se požalio da vijećnici pločice s glasovima 'za' i 'protiv' ne dižu gore, dolje...

Potom je proglašena pauza.

Kopirati
Drag cursor here to close