Stranačko prepucavanje

Naša stranka poručila SDA: Tko je preživio vašu vladavinu, ni pakao mu neće teško pasti

"Znamo da vam je Vlada KS trn u oku. Pomirite se s tim da niste vlast te da nećete ni biti. Sarajevo je odlučilo: Nikad više SDA", navode iz Naše stranke.
Vijesti / Politika | 19. 01. 2022. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je sarajevski kantonalni odbor SDA pozvao na smjenu Edina Forte, odgovor je stigao iz kantonalnog odbora Naše stranke u Sarajevu.

"Poziv SDA na smjenu Edina Forte s pozicije premijera Kantona Sarajevo još jedan je uzaludan pokušaj skretanja pažnje s afere Respiratori čiji je glavni akter njihov Fadil Novalić, koji je i danas, umjesto na poslu, na suđenju. I ne samo te afere.

Nemjerljiva šteta 

U stvarnosti se ne može dogoditi ništa što može nadmašiti štetu koju je SDA nanijela Bosni i Hercegovini i njenim građanima u vrijeme pandemije, pa su zbog tog prisiljeni izmišljati. Međutim, u SDA očigledno nemaju dovoljno mašte jer sve što su naveli kao razlog za smjenu Forte lako je demantirati.

Ponosni smo na sve što je Fortina vlada učinila u vezi s pandemijom. U Kantonu Sarajevo je cijepljeno preko 60 posto građanki i građana, a potpuno ih je cijepljeno 56 posto, što je daleko ispred svih drugih kantona. Uveli smo cijepljenje u tržnim centrima. Recimo, samo prošlog vikenda u samo jednom tržnom centru cijepljeno je blizu 1.500 građana. Uspostavili smo COVID call centar, kao i Drive in punktove.

Dnevno se testira oko 2500 građana. Mnogo toga pozitivnog bi se još moglo nabrojati a sve bi se mjerilo i duplo većim brojkama da nema SDA opstrukcija, prije svega s federalnog nivoa.

Tko koga obmanjuje? 

Sjetimo se samo koliko smo kasnili s nabavom cjepiva zahvaljujući nesposobnosti SDA kadrova, ali i opstrukcija da iste nabavi Vlada Kantona Sarajevo.

Sjetimo se nekoordiniranih mjera Vlade Federacije zahvaljujući kojima je pospješeno širenje zaraze umjesto da bude sprečavano, raznih pokušaja blokade Kantona Sarajevo i slično.

Sve to, uz sve navedene opstrukcije, urađeno je za dvije godine, a ne za tri kako SDA pokušava obmanuti javnost. Jednu godinu oni su vladali i gotovu sve to vrijeme proveli smo je bez ministra zdravstva i bez ministra za socijalna pitanja. U to vrijeme nisu bili u stanju postaviti niti jedan kontejner za drive in testiranje.

Znamo da vam je Vlada KS trn u oku. Pomirite se s tim da niste vlast te da nećete ni biti. Sarajevo je odlučilo: Nikad više SDA. Da parafraziramo repliku iz filma Maratonci trče počasni krug: Tko je preživio vašu vladavinu, ni pakao mu neće teško pasti.

Građanima, s druge strane, poručujemo: Imajte povjerenja u Fortinu vladu, prijavljujte i tražite sve što smatrate da će vam olakšati pandemijski period. Kritizira nas vi kad god za kritiku imate argumente, ne dopustite da prostor kritike na naš račun, a u vaše ime, uzurpiraju oni koji su učinili sve da odete odavde, a da vi koji odlučite ostati živite najlošije u Europi. I ne zaboravite, od listopada će biti bolje", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close