Stranke progovaraju

Naša stranka Mostar: Aluminij kao kreditna kartica

''Sunovrat Aluminija konačni je dokaz nespolnosti i nedobronamjernosti trenutne vlasti u Federaciji da bude bilo kakav poslodavac i menadžer'', navodi Naša stranka Mostar.
Vijesti / Politika | 03. 07. 2019. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom jutrošnje petnaestominutne blokade puta M-17 od strane uposlenika mostarskog Aluminija, kao i najava da bi ovaj, nekad hercegovački privredni gignat, do kraja tjedna mogao prestati s radom, oglasili su se iz Naše stranke Mostar.

''Za stanje u Aluminiju odgovoran je prije svega HDZ BiH koji tu kompaniju desetljećima već koristi kao vlastitu kreditnu karticu. Pored njih, odgovornosti se ne može osloboditi ni njihov koalicijski partner i Vlada Federacije koja je sve ovo vrijeme dozvoljavala takav način funkcioniranja'', navodi se u priopćenju i dodaje kako je vrhunac licemjerstva HDZ i SDA prema građanima Mostara i blokada rada Parlamenta Federacije na čijoj se posljednjoj sjednici, između ostalog, na inicijativu kolega iz SDP-a, upravo trebalo raspravljati i o Aluminiju.

''Sunovrat Aluminija konačni je dokaz nespolnosti i nedobronamjernosti trenutne vlasti u Federaciji da bude bilo kakav poslodavac i menadžer. Mi ćemo uvijek podržati svakog pojedinca u ovoj zemlji čija su prava ugrožena i koji se bori da dobije odgovore i nađe rješenje za situaciju u kojoj se nalazi, ali u ovom slučaju nam se čini da je prava adresa za traženje odgovora sjedište HDZ-a i vlada FBiH, a nikako blokada puta M-17. S tim u vezi, pozivamo premijera Federacije da objasni što je bilo s preporukama iz studije koju je 2013. godine radilo Sveučilište u Splitu, u suradnji sa 17 stručnjaka iz Zagreba, Mostara i Splita, a pod nazivom 'Mogućnosti restrukturiranja Aluminij d.d. Mostar'. Zašto preporuke nisu provedene i zašto nikad nije sprovedeno adekvatno vlasničko, organizacijsko, operativno, financijsko i strateško restrukturiranje Aluminija?'', rekao je Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close