Odgovor Čoviću

Naša stranka: ''Legitimno predstavljanje neće proći''

''Nema nikakvog govora o onome što dodatno cimentira etničke podjele i udaljuje nas od građanskog koncepta. To je za nas crvena linija i neprihvatljivo je'', stav je Naše stranke.
Vijesti / Politika | 06. 10. 2023. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vibor Handžić, potpredsjednik Naše stranke, priznao je za N1 da je "ugrožen" europski put Bosne i Hercegovine, ali da je tako bilo i ranije pa se "uspjelo donijeti ovih pet zakona".

Dodao je kako su bili svjesni što da očekuju od "prinuđene koalicije" sa Miloradom Dodikom i SNSD-om.

Što se tiče HDZ-a BiH i zahtjeva ove stranke u vezi sa tzv. "legitimnim predstavljanjem", Handžić je poručio da "nema nikakvog govora o onome što dodatno cimentira etničke podjele i udaljuje nas od građanskog koncepta".

''Prije nekoliko mjeseci kada je bila problematika da li odluke Ustavnog suda BiH važe na teritoriji RS-a najavio sam da će Dodik, kad to završi, naći neku drugu priču da kreira problem u državi. U to se dogodilo. Naravno da nije kraj (europskom putu BiH). Moramo ići dalje. U prethodnim godinama bilo je na desetine blokada od kojih nije bilo ništa'', navodi.

Komentirao je i Čovićevo spominjanje ''legitimnog predstavljanja''.

''Nije sporno da se treba govoriti o izmjenama Izbornog zakona, ali što će biti detalji – tu se suštinski razlikujemo. Mislim da je Čović shvatio da sa druge strane ima ozbiljne ljude. Malo je aterirao'', ističe.

''Nema nikakvih dvojbi, mislim da je Naša stranka tu i najradikalnija – nema nikakvog govora o onome što dodatno cimentira etničke podjele i udaljuje nas od građanskog koncepta. To je za nas crvena linija i neprihvatljivo je'', poručio je.

Smatra da je Čovićem potez samo ''komunikacija svojim biračima''.

Kopirati
Drag cursor here to close