Distanca

Naša gospoda: Zastupnici zasjedaju u hotelu

Po skraćenom postupku su najavljeni prijedlozi izmjena odnosno dopuna Zakona o financijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u FBiH, Zakona o izvanparničnom postupku i Zakona o sudovima FBiH.
Vijesti / Politika | 13. 10. 2020. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održat će u srijedu, 14. listopada, nastavak 15. redovne sjednice koja je prekinuta iz tehničkih razloga. Nakon niza online sjednica, izvještava N1, ova će biti održana uz fizičko prisustvu zastupnika.

Sjednica će biti održana u hotelu Hills na Ilidži s početkom u 10 sati. Na dnevnom redu je 12 točaka među kojima je više zakona i izvještaja o financijskom poslovanju federalnih institucija, zavoda ili fondova, kao i drugih odluka.

Po skraćenom postupku su najavljeni prijedlozi izmjena odnosno dopuna Zakona o financijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u FBiH, Zakona o izvanparničnom postupku i Zakona o sudovima FBiH.

Dnevnim redom su predložene također odluka o donošenju Regulacionog plana povijesnog gradskog područja Počitelj za razdoblje od deset godina, odluka o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Energetska efikasnost u javnim zgradama Sarajevo, potom odluka o davanju suglasnosti na izvještaj o izvršenju Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BIH za 2019. godinu (konsolidirani).

Tri dostavljena izvještaja odnose se na izvršenje Financijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za 2019. godinu, na rad i financijsko-materijalno poslovanje Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za razdoblje 1.7.-31.12.2019. godine te za prvo polugodište 2020. Informacija ove agencije je također jedna od najavljenih točaka dnevnog reda, a tiče se analize podataka dostavljenih od sudova i tužiteljstava u Federaciji BiH, u kojima je predložena i izrečena mjera oduzimanja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u prošloj godini, navodi N1.

Izvještaji o izvršenju Programa rada Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji BiH za 2019. godinu, Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i Federalnog zavoda za zapošljavanje, također su predložene teme za ovu sjednicu.

Iz Federalnog ministarstva financija je dostavljen Izvještaj o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije (5Y) obveznica na dan 8.9.2020. godine, koji je također na dnevnom redu.

Kopirati
Drag cursor here to close