Opet isto?

Federalni zastupnici nisu se pojavili na komisiji za reviziju

Na današnjoj sjednici Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju, od svih 14 članova, pojavili su svega dva člana i predsjedatelj komisije.
Vijesti / Politika | 05. 10. 2020. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / Parlament FBiH (arhiva)

Zastupnici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas su ponovno pokazali neodgovoran odnos ove institucije nad potrošnjom javnih sredstava, zakonitošću i učinkovitošću rada federalnih institucija, priopćila je nevladina asocijacija Centri civilnih inicijativa (CCI).

Iako je na dnevnom redu nakon više od dvije godine konačno bilo saslušanje i razmatranje izvještaja o financijskoj reviziji institucija FBiH, na današnjoj sjednici Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju, od svih 14 članova, pojavili su svega dva člana i predsjedatelj komisije.

Budući da u narednim danima slijede preostale tri sjednice saslušanja revidiranih institucija, CCI poziva parlamentarne zastupnike da prisustvuju ovim sjednicama i odgovornije pristupe tom procesu.

''Svojim nedolaskom parlamentarci nastavljaju obesmišljavati rad Ureda za reviziju i pogoduju širenju prostora za nekažnjeno kršenje zakona i korupciju unutar institucija vlasti ili onih koje bi one trebale da kontroliraju, iako je današnja sjednica bila jedinstvena prilika da se istraže i razmotre uočene nepravilnosti te utvrde načini ispravljanja tih nepravilnosti unutar revidiranih institucija'', priopćeno je iz CCI-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close