Konačno

Narodna skupština RS potvrdila: Nema rezervnog sastava policije

Narodna skupština RS usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima s amandmanima.
Vijesti / Politika | 27. 06. 2019. u 17:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas 11 zakona i tri nacrta zakona te potvrdila da rezervnog sastava policije neće biti u tom bh. entitetu. 

Narodna skupština RS usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima s amandmanima. 

Tim zakonom jasnije se definiraju pojedina policijska ovlaštenja, nadležnosti direktora, dodatno angažiranje posebnih postrojbi, kao i povećanje razine zaštite informacijsko-komunikacionih struktura i uspostava sistema elektronskog poslovanja s građanima. 

Usvojenim amandmanima, koji su postali sastavni dio zakona, briše se član 3. predloženog zakona uz obrazloženje da je dodatnim analizama utvrđeno da su za uspostavljanje rezervenog sastava policije potrebni duži vremenski period i dodatna sredstva kako bi se isti stavio u operativnu funkciju. 

Parlament RS usvojio je, između ostalog, i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru kojim se propisuju i definiraju novi prekršaji i sankcije u toj oblasti, među kojima je prekršajna odgovornost ugostitelja kao poduzetnika.

Preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definira novi prekršaj ''neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira''. 

Usvojene su i izmjene Zakona o oružju i streljivu, Zakona o porezu na dobit, Zakona o društvima za osiguranje, Zakona o unutarnjem platnom prometu, Zakona o fiskalnim kasama, Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Zakona o duhnu i Zakona o Komori inženjera poljoprivrede RS. 

Nastavak sjednice Narodne skupštine RS zakazan je za utorak, 2. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close