Nije nego

MUP RS-a odustao: Žandarmerija umjesto rezervnog sastava

U budućem vremenu, kako se dodaje, Ministarstvo unutarnjih poslova će ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva.
Vijesti / Flash | 24. 06. 2019. u 14:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Republika Srpska povlači članove Prijedloga zakona o policiji i unutarnjim poslovima koji se odnose na uspostavu rezervnog sastava policije, te najavljuje da će uspostaviti žandarmeriju.

''S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima Republike Srpske koji se nalazi u proceduri u Narodnoj skupštini Republike Srpske, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije'', priopćeno je danas iz entitetske policije.

U budućem vremenu, kako se dodaje, Ministarstvo unutarnjih poslova će ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva.

Navode da je Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo da reorganizirati svoje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na sigurnosne izazove s kojima se suočava u Republici Srpskoj, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će radi boljeg funkcioniranja Jedinice za podršku promijeniti naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom Ministarstva unutarnjih poslova, prije svega mladim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji.

''Na ovaj način, smatramo da Ministarstvo unutarnjih poslova sa dobro opremljenim, profesionalno obučenim i specijaliziranim snagama može da odgovori na sigurnosne izazove u budućem periodu koji će biti stavljeni pred policiju'', tvrde u priopćenju iz entitetske policije.

Kopirati
Drag cursor here to close