Odgovor na odgovor

Nakon što je Izetbegović pozvao na obranu, Helez ga poslao u mirovinu

Skup pod nazivom "Agresija na istinu o odbrani Republike BiH'' je održan jer, kako je navedeno, smatraju da je nužno govoriti o istini obrane države i destruktivnim ciljevima…
Vijesti / Politika | 14. 03. 2018. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

''Moramo definirati urotu koja prijeti da nagrize najvrjedniji kapital kojim raspolažemo - istinu o agresiji i stradanju bosanskih patriota, o nevjerojatnom otporu koji su pružili brutalnom i nerazmjerno jačem napadaču. I o čistoći te borbe. Branitelji BiH su sačuvali jedinstvo zemlje, ali ne samo to - sačuvali su i obraz, čast i dostojanstvo bosanskog čovjeka'', rekao je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tijekom na skupu kojeg su organizirali Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" i Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH.

Skup pod nazivom "Agresija na istinu o odbrani Republike BiH'' je održan jer, kako je navedeno, smatraju da je nužno govoriti o istini obrane države i destruktivnim ciljevima hegemonijskih i antibosanskih politika koje, kako navode, ni danas ne prestaju djelovati na našem javnom prostoru s tendencijom izjednačavanja branitelja i agresora.   

''Obraniti istinu o našoj borbi, ne dopustiti da se ta brana ukloni, u našem slučaju znači obraniti BiH od novih sukoba, sačuvati postignuti napredak i omogućiti joj dalju stabilizaciju i nove reformske i integracijske iskorake. Napadnuta je istina o agresiji na BiH koja se desila prije četvrt stoljeća, ali i istina o današnjem stanju i odnosima u državi i naciji. To je i logično, jer radi se o istom napadu, koji dolazi iz istih centara, ima iste ciljeve i inspirira se istim nacionalističkim ideologijama. Ono što se mijenja i prilagođava su metodi, taktike, akteri, intenzitet'', naglasio je.

Na ove izjave reagirao je Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, koji navodi da je uvredljivo kako SDA i Bakir Izetbegović svake izbore dočekuju s pričom o njihovoj navodnoj ''obrani'' države od njenih dušmana.

''Izetbegović i SDA nemaju ni moralno, ni političko pravo da tako manipuliraju emocijama građana, ali je očito da im bezobrazluka ne nedostaje. O branjenju tekovina rata govori čovjek čiji činovnici dan za danom šutke prolaze pored promrzlih i izgladnjelih boraca koji prosvjeduju pred Vladom FBiH. Trinaest tih boraca je umrlo, a da ni Izetbegović, ni Novalić, ni Bukvarević njihovim obiteljima ni pismo sućuti nisu poslali. Ne samo to, nego su borce njihove policije počele i tući ako 'preglasno' zatraže svoja prava'', rekao je Helez.

Nekadašnji federalni ministar obrane pobrojao je i ''grijehe'' Izetbegovića rekavši kako ''o odbrani države od novih nasrtaja govori čovjek koji je na čelu stranke čiji su zastupnici i predsjednik Komisije koja je podržala imenovanje Nikole Poplašena, ratnog četničkog vojvode, u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiH, koji je podržao otvaranje neustavnog ureda Dragana Čovića u Mostaru, koji je podržao i potpisao odluku o izbacivanju stranih članova iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i pod čijim je budnim okom 'ubijen' BH Airlines, do gašenja dovedeni BHRT, Košarkaški i Rukometni savez BiH, svi značajni simboli i reprezenti ove države''.

Helez je zaključio da bi ''najdržavotvorniji čin kojim bi zaštitio opstojnost Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović napravio ukoliko bi čim prije otišao u mirovinu, zajedno sa svojom SDA''.

Kopirati
Drag cursor here to close