Dobio jednoglasnu podršku

Tegeltija o pisanju Žurnala: Radi se na mojoj diskreditaciji

Članovi VSTV-a izjasnili su se o pitanju Tegeltije, a svi su mu dali podršku, ističući da su i sami u nekoliko navrata bili žrtve sličnih pokušaja diskreditacije.
Vijesti / Politika | 23. 05. 2019. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u pojedinim bh. medijima objavljeno da je Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH, umješan u korupciju danas je održana izvanredna sjednica ovog tijela. Nakon što se Tegeltija obratio članovima VSTV-a i demantirao navode dobio je jednoglasnu podršku, prenosi Anadolija.

Portal "Žurnal" je objavio da je Tegeltija, preko posrednika, inspektora SIPA-e Marka Pandže ugovarao klijente kojima je trebalo "ubrzati" predmete u bh. pravosuđu.

Kako navode, Tegeltija je preko Pandže uzeo 2.000 KM od biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića kako bi kod tadašnje glavne tužiteljice Tužiteljstva KS Dalide Burzić ubrzao njegov predmet.

Tegeltija je demantirao takve navode i istaknuo da je Pandžu sreo dva puta u životu.

"Takva pisanja su usmjerena protiv mene i radi se na mojoj diskreditaciji. Članci su objavljeni u dva navrata i tvrdi se da sam sudjelovao u radnjama koje su kazneno djelo. Radi se o tvrdnjama da je neki čovjek u moje ima uzimao novac, mito. U demantiju sam dao detaljna pojašnjenja na ovu situaciju i ne mislim dalje objašnjavati niti se pravdati. Krucijalno je da je normalno da tužiteljstvo povodom ovog otvori predmet i izvrši provjere i meni je drago da je to tako. Želim vas pitati, smatrate li da ima bilo kakav razlog koji bi doveo u pitanje mene kao predsjednika vijeća. Volio bi da to kažete i da se o tome izjasnimo", naglasio je Tegeltija tijekom izvanredne sjednice.

Potom su se članovi VSTV-a izjasnili o njegovom pitanju, a svi su mu dali podršku, ističući da su i sami u nekoliko navrata bili žrtve sličnih pokušaja diskreditacije.

"Zahvaljujem se na podršci. Tužiteljstvo BiH treba izvršiti sve provjere i to detaljno i što je prije moguće. To bi trebao biti jedan od naših zaključaka", rekao je Tegeltija.

Stoga je predsjednik VSTV-a pozvao članove da se izjasne o dva zaključka sjednice, a to su da je VSTV dalo podršku predsjedniku i da Tužiteljstvo BiH što prije provede sve procedure. Oba zaključka su jednoglasno usvojena.

Kopirati
Drag cursor here to close