Cormack

Nakon izbora, djelovati što brže

Građani BiH su, prema njezinim riječima, jasno pokazali kako su za euroatlantske integracije i institucije, da bi BiH išla naprijed.
Vijesti / Politika | 07. 10. 2018. u 17:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka veleposlanica u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack izjavila je danas u Sarajevu da je veoma važno da građani izađu na biračka mjesta i glasuju, da se čuje njihovo mišljenje i glas, te da biraju lidere koji su fokusirani na rješavanje problema.

''Da bismo pomogli tome da izbori budu fer i pošteni, Veleposlanstvo SAD-a poslalo je puno promatračkih timova na biračka mjesta širom BiH. Kao i uvijek, američko veleposlanstvo duboko je posvećeno podršci i izbornom i demokratskom procesu u BiH'', dodala je Cormack.  

Građani BiH su, prema njezinim riječima, jasno pokazali kako su za euroatlantske integracije i institucije, da bi BiH išla naprijed. 

''Vi znate da su i EU i SAD u prethodnom periodu radile na tome da se sve stranke i strane sastanu kako bi se došlo do rješenja i ono što želim reći jeste da je jako važno da se nakon objavljivanja rezultata djeluje što brže i ekspeditivno, u skladu sa sudskim odlukama, na uspostavi vlasti i rješavanju tih pitanja'', dodala je Cormack. 

Naglasila je kako je izborni dan jako važan i u BiH i u SAD, te dodala da su zabrinuti zbog vijesti o raznim izbornim prevarama i danas i u prethodnim tjednima i danima.

''Važno je da građani ukoliko uoče problem to pošalju institucijama BiH koje treba da se bave time'', dodala je Cormack.

 

Kopirati
Drag cursor here to close