Iznad prosjeka

Najskuplji službeni automobil kupljen u Mostaru

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru objavio je natječaj za nabavku službenog automobila u vrijednosti od skoro 85.000 KM, čime je 'zasjeo' na prvo mjesto u kategoriji najskupljih putničkih automobila kupljenih u prvoj polovici 2018. godine.
Vijesti / Politika | 04. 07. 2018. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Fakulteti su još uvijek pravne osobe. To znači da samostalno odlučuju o svojim potrebama na fakultetu. Dobro je pitanje - pitanje mjere. No o tome neka daju odgovore oni koji su nabavljali te automobile", rekao je za Bljesak.info rektor Sveučilišta u Mostar Zoran Tomić, komentirajući činjenicu da je najskuplji službeni automobil u FBiH naručen za potrebe Medicinskog fakulteta u Mostaru.

Naime, prema istraživanju koje je jučer objavila Balkanska istraživačka mreža, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru objavio je natječaj za nabavku službenog automobila u vrijednosti od skoro 85.000 KM, čime je 'zasjeo' na prvo mjesto u kategoriji najskupljih putničkih automobila kupljenih u prvoj polovici 2018. godine.

Komentar na kupovinu ovog automobila, prema 'preporuci' rektora Tomića, zatražili smo i od dekana Medicinskog fakulteta, Milenka Bevande, no on nam je kratko preko tajnice poručio 'kako ne želi dati izjavu na ovu temu'.

Kako je navedeno na portalu Detektor.ba, vozilo koje je nabavio ovaj fakultet jeste limuzina crne boje (op.a. tražen je automobil isključivo crne boje) sa 260 konjskih snaga, duga gotovo pet metara. Detaljne specifikacije pogledajte ovdje.

Potrebu za nešto 'jeftinijim' automobilom osjetili su na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru gdje su objavili natječaj za nabavku službenog automobila u vrijednosti od 56.000 KM.

Radi se o limuzini, srebreno metalik boje, dugoj nešto više od 4,5 metara sa minimalno 150 konjskih snaga.

Komentar na kupovinu ovog automobila smo potražili i od dekanice Pravnog fakulteta, Sabrine Horović, no do zaključivanja ovog teksta nismo ga uspjeli dobiti.

U prvoj polovici 2018. godine raspisana su 292 tendera za nabavku službenih automobila za potrebe javnih poduzeća i institucija u Bosni i Hercegovini, s ukupnom vrijednošću oko devet milijuna maraka, pokazuje Baza službenih automobila.
Svi raspisani tenderi za vozila vrijede više od 27 milijuna maraka, dok je vrijednost tendera za putnička vozila veća od 6,5 milijuna KM.

Baza pokazuje da prosječna cijena vozila koja su već u vlasništvu institucija iznosi oko 50.000 KM, čime dolazimo do činjenice da su fakulteti Sveučilišta u Mostaru, kad je u pitanju nabavka službenih automobila, svakako, daleko iznad prosjeka.

Kopirati
Drag cursor here to close