Gradsko vijeće

Najava sjednice: Sprema se legalizacija u Mostaru

Petnaesta redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara održat će se 23. prosinca s početkom u 10 sati u sali Gradske vijećnice Grada Mostara.
Vijesti / Politika | 16. 12. 2021. u 15:53 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o postupku i uvjetima za legalizaciju građevina izgrađenih bez pravosnažnog odobrenja za gradnju, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o plaćama i naknadama u tijelima vlasti Grada Mostara te odluka o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta u Gradu Mostaru, točke su dnevnog reda sljedeće sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara zakazane za 23. prosinca.

Među deset točaka o kojima će raspravljati vijećnici našle su se i davanje suglasnosti na sporazum  o načinu izvršenja obveza Hercegovačko-neretvanskog kantona prema Gradu Mostaru, Odluka o obavljanju dimnjačarske djelatnosti, Odluka o  davanju suglasnosti na Odluke Gradonačelnika u skladu s Odlukom o načinu i postupku davanja u zakup poslovnih prostora Grada Mostara, suglasnost na Statut „Doma zdravlja Mostar“ te Statut Srednje prometne škole Mostar.

Pročitajte još

Odlukom o postupku i uvjetima za legalizaciju građevina izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju, koja će zasigurno izazvati veliku pozornost javnosti, kako je navedeno ''regulira se postupak legaliziranja izgrađenih i nedovršenih građevina bez pravomoćnog odobrenja za gradnju, kao i legalizacija odstupljenih radova na građevini za koju je izdano odobrenja za gradnju na području grada Mostara''.

''Bespravnom građevinom u smislu ove Odluke, smatra se građevina ili njen dio izgrađen bez pravomoćnog odobrenja za gradnju, građevina u čijoj je izgradnji odstupljeno od odobrenja za gradnju. Izgrađenom građevinom, u smislu ove Odluke, smatra se građevina na kojoj su izvedeni građevni i instalaterski radovi u cjelini ili je završen dio građevine koji se može samostalno koristiti. Nedovršenom građevinom u smislu ove Odluke smatraju se građevine na kojima je završena faza prvog horizontalnog zatvaranja prostora, a investitor namjerava nastavak izgradnje. Legalizacija bespravno izgrađene građevine je provođenje upravnog postupka u kojem se donosi Rješenje o legalizaciji bespravno izgrađene građevine, kao i za nastavak izgradnje nedovršene građevine'', navedi se i dodaje kako je temelj za utvrđivanje činjenice da je građevina izgrađena prema odredbama ove Odluke je satelitski snimak Grada Mostara iz  rujna 2021. godine.

Postupak legalizacije bespravno izgrađenih građevina se može provesti ukoliko građevina ne ugrožava opći javni interes, uklapa se u prostorno-plansku dokumentaciju i ne utječe negativno na zadovoljavanje uvjete zaštite okoliša, terena, stanovništva i materijalnih dobara rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju su tri godine od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close