Hoće li biti novca?

Nacrt proračuna pred Vijećem ministara

Na predloženom dnevnom redu sjednice su i tri izvještaja iz obavještajno-sigurnosnog odjela koji nose oznaku "materijal sa oznakom tajnosti".
Vijesti / Politika | 06. 06. 2022. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH u ponedjeljak bi trebalo razmatrati Nacrt zakona o proračunu institucija i međunarodnih obveza BiH za ovu godinu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice su i tri izvještaja iz obavještajno-sigurnosnog odjela koji nose oznaku "materijal sa oznakom tajnosti".

Riječ je o izvještaju o radu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH za 2020. godinu, platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici za ovu godinu, te prijedlog ovogodišnjeg programa rada OSA, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Pred ministrima bi se, između ostalog, trebala naći i informacija o održavanju sastanka Grupe konstituence zemalja u okviru Svjetske banke/Međunarodnog monetarnog fonda 15. i 16. rujan u BiH, kao i informacija o održavanju šestog sastanka Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između EU i BiH 16. lipnja.

Početak sjednice je zakazan u 12:00 sati, a po njenom okončanju bit će objavljeno priopćenje.

Dodik: Saga će biti završena

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da će danas Vijeće ministara donijeti odluku o financiranju izbora prema zahtjevu Središnjeg izbornog povjerenstva.

''Time će biti završena saga u vezi s ovim pitanjem", naveo je Dodik na svom Twitteru.

Središnje izborno povjerenstvo BiH pozvalo je ranije Vijeće ministara da na sjednici zakazanoj za ponedjeljak u dnevni red uvrsti donošenje odluke o osiguranju financijskih sredstava potrebnih za sprovođenje općih izbora 2022. godine i tu odluku usvoji.

Iz SIP-a su istaknuli da ova komisija za sprovođenje općih izbora zahtijeva 12.568.000 KM, u što nije uključen redovni godišnji proračun SIP-a, piše SRNA.

Kopirati
Drag cursor here to close