Priopćenje

Dokument okvirnog proračuna dostavljen Vijeću ministara BiH

''Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izjavio je da očekuje da će se ovaj dokument uskoro naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH''.
Vijesti / Politika | 24. 05. 2022. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dokument okvirnog proračuna (DOP) za razdoblje 2022. - 2024. godina dostavljen je u ponedjeljak iz Ministarstva financija i trezora BiH Generalnom tajništvu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja'', kazali su u priopćenju iz Ministarstva financija i trezora BiH.

''Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izjavio je da očekuje da će se ovaj dokument uskoro naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH kako bi što prije u proceduru bio upućen i Proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za ovu godinu''.

Nakon što Vijeće ministara usvoji Nacrt Zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH isti se upućuje ustavnom predlagatelju - Predsjedništvu BiH koje utvrđuje prijedlog Zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu, poslije čega ga na konačno usvajanje upućuje Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Iako su pojedini mediji izvjestili kako DOP za razdoblje 2022. – 2024. nije dostavljen, iz MFT-a su potvrdili suprotno.

''Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH zadao je okvire za proračun institucija BiH za 2022. godinu koji će iznositi 1.073.600.000 KM od čega su izdvajanje prihoda od neizravnih poreza za razinu BiH  865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi'', zakljkučili su.

Kopirati
Drag cursor here to close